Reteta estivala perfecta: Porumb la gratar cu savoare aparte

Data actualizării: 30 iunie 2025

Porumbul la grătar este una dintre vedetele sezonului estival. Este delicios, versatil și poate fi preparat în multe moduri. Dacă plănuiești mese în aer liber vara aceasta alături de prieteni, rețeta de porumb copt la grătar este alegerea perfectă.

Ingrediente

Pentru a face porumb la grătar, ai nevoie de 4 știuleți de porumb, sare, piper, ulei de măsline, usturoi și verdeață. Aceste ingrediente vor potența gustul porumbului și îi vor da o savoare aparte.


Mod de preparare

Începe prin a curăța porumbul de frunze și mătase. Dacă vrei să îl pui pe grătar cu tot cu frunze, este recomandat să îl scufunzi 10 – 15 minute în apă rece. În acest fel, frunzele nu se vor arde pe grătar. După ce ai terminat de pregătit porumbii, este momentul să te ocupi de grătar. Va trebui să pui cărbunii, care se lasă până când fac jar.

Condimentarea porumbilor este unul dintre cei mai importanți pași. Fiecare știulete se condimentează cu sare, piper și usturoi tocat. După aceea, se pun pe grătar, se întorc la fiecare 2 – 5 minute, pentru a te asigura că se rumenesc bine pe toate părțile. După 10 – 15 minute, porumbul ar trebui să fie gata, adică moale la interior și rumenit la exterior.

Citește și:

Dacă optezi să coci porumbii cu tot cu frunze, timpii se modifică. Porumbii trebuie întorși la fiecare 5 – 7 minute, iar timpul de preparare crește la 15 – 20 de minute. Pentru ca gustul să fie mult mai intens, poți să mai adaugi un strat de ulei de măsline, peste care să mai presari sare și verdeața tocată fin. Este recomandat să optezi pentru coriandru sau pătrunjel, deoarece vor adăuga o notă de savoare suplimentară.

Porumbul la grătar poate fi servit atât ca gustare, cât și garnitură alături de alte feluri de mâncare fresh, de vară. Dacă optezi pentru varianta simplă, te vei răsfăța cu aroma lui ușor afumată. În schimb, dacă ești adeptul combinațiilor îndrăznețe, îl poți stropi cu puțină zeamă de lămâie, pentru o notă de prospețime.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨