Daca vrei sa surprinzi chiar si cei mai exigenti cunoscatori ai bucatariei, trebuie sa incerci aceasta reteta de mici. Cu o combinatie de ingrediente inedita si un mod de preparare simplu, vei obtine cele mai delicioase mici pe care le-ai gustat vreodata!
Ingrediente si mod de preparare
Pentru a pregati aceste delicatese, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 300 grame de lapte cald;
- 1 ou;
- 7 grame de drojdie uscata;
- 1 lingurita de zahar;
- 1 lingurita de sare;
- 2 linguri de otet de mere;
- 550 grame de faina;
- 40 grame de unt.
Pentru inceput, incalzeste putin laptele si dizolva drojdia in el. Adauga zaharul si amesteca bine. Cand compozitia devine omogena si toate ingredientele sunt dizolvate, adauga sarea si adauga faina cernuta treptat. Framanta aluatul, iar in timpul procesului nu uita sa adaugi otetul de mere, secretul care face ca micii gata sa fie pufoși și moi.
Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute. Apoi modeleaza micii dupa preferinta si prajeste-i intr-o tigaie pe ambele parti pana devin aurii.
Servire si prezentare
Serveste micii calzi sau reci, presarati cu zahar pudra sau branza – indiferent de optiune, cu siguranta te vor cuceri pe deplin. Pofta buna!
Prin urmare, daca vrei sa impresionezi cu adevarat la urmatoarea masa, nu ezita sa incerci aceasta reteta de mici surprinzatoare, care cu siguranta te va face sa te simti ca un adevarat maestru in bucatarie.