Mananci frecvent supa cu galuste si iti doresti sa prepari cele mai pufoase si gustoase galuste acasa? Ei bine, ai nimerit la locul potrivit! Reteta ideala pentru galuste pufoase si gustoase este aici si cu putin efort vei putea recrea aceasta delicatesa intr-un mod simplu si delicios.

Supa cu galuste este un preparat traditional care ne aduce aminte de copilarie si de momentele petrecute alaturi de cei dragi la masa. Cu toate acestea, nu toti avem talentul de a prepara galustele la fel de bine ca mama sau bunica. Dar nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca am descoperit elementul-cheie pentru galuste pufoase si gustoase care nu da gres.

Reteta perfecta pentru galuste reusite

Pentru a obtine cele mai bune galuste, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

  • 500 g carne de pasare
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina mica de telina
  • un morcov
  • o ceapa
  • foi de dafin
  • o legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust

Pentru prepararea galustelor, ai nevoie de:

  • doua oua
  • 7 linguri de gris
  • sare si ulei

Cum se prepara aceasta delicioasa supa cu galuste? Este mai simplu decat crezi:

  1. Fierbe carnea de pasare timp de aproximativ 10 minute, pana cand se formeaza spuma la suprafata. Indeparteaza spuma si adauga legumele, frunzele de dafin si coditele de patrunjel.
  2. Condimenteaza cu sare si piper si fierbe pana cand legumele si carnea sunt gatite bine.
  3. In timpul fierberii, freaca ouale cu ulei si sare, adauga grisul pana cand obtii o consistenta ca a smantanii groase.
  4. Folosind o lingura incalzita, ia din compozitie si formeaza galuste in supa.
  5. Acopera oala si mai lasa la fiert aproximativ 10 minute la foc mic.
  6. Dupa ce opresti focul, toaca proaspat patrunjelul si serveste supa cu galuste calda.

Si secretul pentru niste galuste pufoase si bine crescute sta in cateva trucuri simple. Poti folosi un ou sau doua, in functie de preferinte, dar nu uita sa adaugi putin ulei de floarea-soarelui pentru a obtine textura potrivita. Amesteca bine ouale cu uleiul si sarea, apoi adauga grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtii consistenta dorita.

Pentru a fi sigur ca galustele tale vor iesi perfecte, nu uita sa respecti proportiile si sa nu le faci prea mari. Astfel, vei obtine niste galuste pufoase si delicioase, gata sa fie savurate alaturi de cei dragi.

Pofta buna!