Rețeta simplă de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu

Data actualizării: 7 martie 2025

Interpreta de muzică populară Elena Merișoreanu a dezvăluit o rețetă simplă de mucenici muntenești. Desertul este preparat cu puține ingrediente și respectă tradiția specifică zilei de 9 martie, dedicată Sfinților 40 de Mucenici.

Ingrediente și preparare

Rețeta Elenei Merișoreanu pentru mucenici muntenești include doar câteva ingrediente esențiale: nuca, zahăr, scorțișoară sau extract de vanilie. Mucenicii se fierb în apă, apoi se adaugă zahărul și restul ingredientelor. „În rest nu îi mai facem cu nimic deosebit”, declară artista.

“Miezul de nucă se dă întâi prin mașină. Se pun mucenicii în apă și se fierb timp de câteva minute, apoi se adaugă în apă zahăr după gust. Cam aceasta este rețeta mea, la noi se fac mai simplu.” – Elena Merișoreanu

Recomandări pentru consumul de mucenici

Chiar dacă mucenicii sunt adorați de mulți români, nutriționistul Ana – Maria Demetrescu recomandă consumul lor cu moderație pentru a evita problemele de digestie. În plus, aceasta subliniază că varianta prăjită a mucenicilor ar trebui evitată, în favoarea celei la cuptor, mai simplă și mai sănătoasă.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨