Daca esti in cautarea unei retete traditionale moldovenesti delicioase si usor de preparat, atunci acest articol este pentru tine! Carnea la borcan in untura este o mancare bogata in arome si gust, ideala pentru a-ti rasfata papilele gustative. Iata cum poti sa o prepari acasa, cu pasi simpli si ingrediente accesibile!

Reteta tradițională moldovenească de carne la borcan în untură

Daca te-ai saturat de mancarurile banale si vrei sa incerci ceva nou, atunci aceasta reteta de carne la borcan in untura este perfecta pentru tine. Iata cum poti sa o prepari:

Reclamă

Ingrediente necesare:

  • 1 kg de carne de porc (pulpa sau ceafa)
  • 200 g untura de porc
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de boia iute (optional)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregateste carnea: Taie-o in bucati potrivite, de aproximativ 3-4 cm in lungime si latime.
  2. Topeste untura: Intr-o cratita, pune untura de porc si las-o sa se topeasca la foc mic. Poti adauga si cateva bucati de slanina pentru un gust mai bogat.
  3. Adauga ceapa: Caleste-o in untura pana devine aurie si sticloasa.
  4. Prajeste carnea: Adauga bucatile de carne in cratita si prajeste-le pe toate partile pana se rumenesc usor.
  5. Condimenteaza: Adauga boiaua dulce si boiaua iute, daca doresti un gust mai picant, si amesteca bine pentru a se distribui uniform pe carne.
  6. Las-o la fiert: Acopera cratita cu un capac si lasa carnea sa fiarba la foc mic timp de 1-2 ore, pana devine frageda si suculenta.

Pe masura ce carnea se raceste, pregateste borcanele. Spala-le bine si sterilizeaza-le in apa clocotita timp de aproximativ 10 minute. Taie carnea in bucati mai mici, potrivite pentru a fi asezate in borcane. Pune bucatile de carne in borcane si toarna untura topita peste ele, astfel incat sa fie complet acoperite. Inchide borcanele ermetic si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le depozita intr-un loc racoros si intunecat.

Aceasta reteta de carne la borcan in untura poate fi pastrata timp de cateva luni si gustul sau se va imbunatati pe masura ce trece timpul. Savureaza aceasta delicatesa traditionala moldoveneasca alaturi de cei dragi si bucura-te de aroma si gustul sau autentic!