Riscuri asociate cu purtarea constantă a ceasului la mână. Oamenii de știință elucidatează pericolele

Purtarea constantă a ceasului la mână poate părea un obicei banal, însă studiile recente efectuate de oamenii de știință sugerează că acesta poate ascunde riscuri importante. Experții au elucidat o serie de pericole la care se expun persoanele care nu își dau jos ceasul deloc.
Pericolele ascunse ale unui obicei aparent inofensiv
În primul rând, purtătorii de ceasuri pot simți dureri la nivelul încheieturii mâinii. Acest lucru se întâmplă din cauza comprimării continue a nervilor. Dacă ceasul este greu sau voluminos, pot apărea leziuni ale nervilor. De asemenea, o curea prea strânsă poate provoca disconfort și nu este recomandată.
În al doilea rând, potrivit Bright Side, apare riscul de a dezvolta sindromul de tunel carpian. Purtătorii de ceas nu trebuie să ignore disconfortul provocat, pentru că ulterior, se poate ajunge la afecțiuni severe.
„Purtarea constantă a ceasului la mână poate duce la probleme de sănătate neașteptate”, spun oamenii de știință.
Riscuri adiționale
În al treilea rând, cei care poartă toată ziua ceasul la mână pot observa apariția unor semne pe piele. Un alt risc este legat de cureaua ceasului. Adesea, aceasta este prea strânsă pentru a preveni alunecarea, dar poate duce la apariția unor semne roșii. Din păcate, aceste semne nu dispar rapid de pe piele.
Oamenii sunt sfătuiți să ajusteze cureaua corespunzător, astfel încât pielea să respire. În felul acesta nu apar iritațiile sau erupțiile cutanate pe termen lung. Un alt pericol major este legat de crampele musculare și amorțeala. Lipsa fluxului sanguin poate afecta performanța fizică și uneori productivitatea la locul de muncă. Circulația sângelui se restricționează atunci când porți ceasul la mână toată ziua, fără a-l da jos deloc.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨