Romania exporta ovinele crescute cu drag catre Arabia Saudita si alte tari

Data actualizării: 4 iulie 2025

Romania este cunoscuta pentru exportul masiv de ovine, un animal pe care romanii il cresc cu drag in fiecare an. Din pacate, nu multi se bucura de carnea acestora, deoarece merge direct la export. Printre principalele tari unde ajunge carnea de oaie se numara Arabia Saudita.

Alexandru Bociu, presedintele ANSVSA, anunta deschiderea exportului de ovine catre Arabia Saudita

Alexandru Bociu, presedintele ANSVSA, a facut anuntul la inceputul anului despre posibilitatea ca crescatorii de ovine sa isi vanda animalele si in Arabia Saudita. Vestea a fost primita cu bratele deschise de catre crescatorii de ovine, mai ales dupa episodul Pestei Micilor Rumegatori pe care tara noastra l-a traversat vara trecuta.


Este un inceput de an bun pentru ca am avut o vizita a unei delegatii din Arabia Saudita, au venit in Romania pentru a audita exploatatiile comerciale, pentru a vizita abatoare, pentru ca tendinta noastra este de a redeschide exportul de ovine si bovine vii catre Arabia Saudita, a declarat Alexandru Bociu.

Exporturile de ovine catre Maroc si Iordania au fost reluate

Potrivit lui Alexandru Bociu, Arabia Saudita are nevoie de 15 milioane de ovine pe an. In prezent, Romania a deschis mai multe piete de export, printre care Algeria, Libia, Maroc si Kuweit. De asemenea, dupa stingerea focarului, s-au reluat delegatiile catre Maroc si Iordania, iar catre Maroc au fost deja exportate vapoare de ovine.

Carnea de oaie este cautata de catre straini datorita gustului sau si aportului nutritiv. Inclusa cu moderatie in alimentatie, aceasta are beneficii semnificative pentru sanatate. De asemenea, carnea de oaie este o sursa excelenta de proteine, ajutand la mentinerea masei musculare si la sustinerea sistemului imunitar. Carnea de oaie este bogata in fier usor de absorbit, benefic pentru prevenirea anemiei. Carnea de oaie este si o sursa bogata de zinc si vitamina B12, esentiale pentru functionarea optima a sistemului imunitar si pentru sustinerea sanatatii creierului. Nu in ultimul, carnea de oaie contine acizi grasi omega-3 si grasimi sanatoase. Tocmai de aceea, este recomandata consumului, fiind o alternativa echilibrata in comparatie cu alte tipuri de carne.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨