Vrei să impresionezi la următoarea ta petrecere sau pur și simplu să te bucuri de o gustare delicioasă? Încearcă aceste rulouri cu șuncă și brânză, o rețetă ușor de preparat și extrem de gustoasă! În articolul de față, îți vom prezenta fiecare pas pentru a prepara aceste delicii culinare.

Ingrediente necesare pentru rulouri de vis

Pentru a crea aceste rulouri rafinate, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 foaie aluat de cornuri
  • 20-22 felii șuncă Black Forest tăiate subțire
  • 12 felii brânză svaitzer subțiri
  • 1/2 cană unt topit
  • 1 lingură semințe de mac
  • 2 lingurițe muștar Dijon
  • 1/2 linguriță sos Worcestershire

Aceste ingrediente sunt esențiale pentru a obține textura și aroma perfecte. Aluatul de cornuri va oferi o bază crocantă, în timp ce combinația de șuncă Black Forest și brânză svaitzer va aduce un gust bogat și savuros. Untul topit, semințele de mac, muștarul Dijon și sosul Worcestershire vor adăuga un strat suplimentar de savoare, făcând aceste rulouri irezistibile.

Reclamă

Pregătirea aluatului și a umpluturii

Preîncălziți cuptorul la 350ºF și ungeți o tavă de copt de 9×13 inch cu spray de gătit sau unt. Începeți prin a deschide tubul de aluat de cornuri și întindeți-l pe o suprafață plană, cu partea cea mai lungă a aluatului în partea de jos, formând un dreptunghi. Închideți bine marginile și apăsați ușor aluatul pentru a-l subția puțin, până ajunge la dimensiunile aproximative de 10 x 13 inch.

Așezați 6 felii de brânză svaitzer pe aluat, lăsând o margine de 1/4 inch la margini. Adăugați șunca, îndoind feliile dacă este necesar, și apoi așezați restul feliilor de brânză deasupra șuncii. Acest strat dublu de brânză va asigura o textură cremoasă și o savoare deplină în fiecare mușcătură.

Rularea și coacerea aluatului

Începeți să rulați aluatul cu conținutul în interior, pornind de la partea cea mai lungă. Rulați cât mai strâns posibil și închideți bine capetele pentru a evita scurgerea umpluturii în timpul coacerii. Tăiați ruloul format în 18 bucăți egale și așezați-le uniform în tava pregătită, având grijă să închideți orice despărțire a marginilor.

Într-un castron, amestecați untul topit, semințele de mac, muștarul Dijon și sosul Worcestershire. Turnați acest sos uniform peste rulouri pentru a adăuga un strat suplimentar de aromă și a le ajuta să devină crocante și aurii. Coaceți rulourile, descoperite, timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc frumos.

Bucură-te de gustul desăvârșit al rulourilor cu șuncă și brânză

După ce timpul de coacere s-a scurs, scoateți tava din cuptor și lăsați rulourile să se răcească ușor înainte de a le scoate din tavă. Veți observa că aroma lor îmbietoare se răspândește rapid în întreaga casă, atrăgându-i pe toți membrii familiei în bucătărie.

Aceste rulouri sunt perfecte pentru orice ocazie – fie că este vorba de un brunch de weekend, o gustare rapidă sau un aperitiv pentru o petrecere. Ușor de preparat și extrem de delicioase, rulourile cu șuncă și brânză vor deveni cu siguranță un favorit al tuturor. Bucurați-vă!