O situatie interesanta se desfasoara pe litoralul Marii Negre, unde rusii au inceput sa vanda in masa proprietatile lor imobiliare. Acest fenomen vine pe fondul cresterii continue a preturilor la proprietatile din capitala si alte mari orase, afectate de evolutiile geopolitice recente. Guvernul european a impus sanctiuni impotriva Rusiei, inclusiv interdictia pentru cetatenii rusi de a cumpara sau vinde proprietati imobiliare in Uniunea Europeana. Aflati care sunt preturile si ce posibilitati se deschid pentru potentialii cumparatori de pe litoralul nostru.

Sanctiuni impotriva Rusiei

In contextul tensiunilor politice dintre Rusia si Uniunea Europeana, precum si sanctiunile impuse de UE impotriva Rusiei, rusii au inceput sa vanda in masa proprietatile lor imobiliare de pe litoralul Marii Negre. Aceasta decizie vine in urma interdictiei impuse de UE pentru tranzactionarea de proprietati imobiliare intre cetatenii rusi si rezidentii lor si entitatile juridice. Sanctiunile impuse de UE interzic explicit vanzarea sau transferul direct sau indirect al drepturilor de proprietate asupra imobilelor situate pe teritoriul Uniunii Europene.

Verificarile facute de GlasNews.bg au scos la iveala existenta unei grupari pe Facebook numita „Rusnacii au inceput sa razproudavad”. Proprietatile scoase la vanzare sunt in special apartamente situate in complexurile de pe litoralul bulgaresc. Preturile variaza in functie de zona, cu apartamente cu o camera cu suprafata intre 30 si 40 mp disponibile la preturi intre 22.000 si 35.000 de euro, iar apartamentele cu trei camere in statiunea Sunny Beach, de exemplu, pot ajunge la 62-65.000 de euro.

Reclamă

Oportunitate pentru cumparatori

Aceasta situatie reprezinta o oportunitate pentru bulgarii care doresc sa achizitioneze proprietati la mare sau pentru investitii in scopuri de inchiriere. Cu preturi competitive si o varietate de optiuni disponibile, acum este momentul perfect pentru a achizitiona o proprietate pe litoralul Marii Negre. In timp ce statiunile populare precum Sveti Vlas si Pomorie au fost mentionate ca fiind printre cele mai cautate de rusi, exista si alte optiuni atractive, precum casele luxoase din Varna, disponibile la preturi accesibile.

Perioada actuala reprezinta un moment de schimbare pe piata imobiliara de pe litoralul Marii Negre, cu oportunitati unice pentru cumparatori. Sanctiunile impuse de UE impotriva Rusiei au deschis drumul pentru bulgarii care doresc sa investeasca in proprietati deosebite la mare. Daca sunteti in cautarea unei proprietati de vacanta sau de investitie, acum este momentul sa profitati de preturile atractive si de varietatea de optiuni disponibile pe litoralul nostru.