Dorinta de a savura un gust autentic si traditional te duce la alegerea salamului de casa cu carne de porc. Pentru a reusi sa pregatesti acest delicios salam, iti prezentam mai jos o reteta simpla si detaliata, pe care o poti urma cu usurinta acasa. Bucura-te de aroma unica si gustul savuros al unui salam de casa facut cu dragoste si atentie la detalii.


Daca esti pasionat de gastronomie si iti place sa experimentezi in bucatarie, reteta de salam de casa cu carne de porc este perfecta pentru tine. Iata ce ingrediente ai nevoie si cum sa prepari acest deliciu acasa:

  • Ingrediente necesare:
    • 1,5 kg carne de porc (pulpa, ceafa sau aripioare)
    • 500 g slanina afumata
    • 2 catei de usturoi
    • 20 g sare
    • 2 g piper negru macinat
    • 5 g boia de ardei dulce
    • 5 g coriandru macinat
    • 1 galbenus de ou
    • 50 ml vin rosu sec

Pentru inceput, carnea de porc si slanina se taie in bucati potrivite pentru masina de tocat carne. Apoi, se trece carnea si slanina prin masina de tocat cu sita medie sau cea potrivita pentru salam. Adauga sare si amesteca bine.

Reclamă

Adauga piperul negru, boiaua de ardei, coriandrul macinat si usturoiul pisat in carne. Amesteca bine pentru a imbina aromele si a obtine un gust intens si savuros.

Emulsie:

Pentru a obtine o textura fina si omogena, adauga galbenusul de ou si vinul rosu sec in carne. Emulsioneaza amestecul pana cand devine o masa compacta, gata pentru a fi umpluta in membrane si formata sub forma de salamuri.

In final, dupa fierbere si uscare la aer, aceste delicioase salamuri de casa cu carne de porc sunt gata pentru a fi consumate. Savureaza-le alaturi de cei dragi si bucura-te de gustul autentic si traditional al acestui preparat deosebit.