Românii vor beneficia de majorări salariale începând cu 1 iulie, conform anunțului făcut de prim-ministrul Marcel Ciolacu. Salariul minim pe economie va crește cu 400 de lei brut, iar 1,8 milioane de angajați vor primi un supliment lunar de 284 de lei.

Creștere salarială pentru milioane de români

De la 1 iulie, salariul minim pe economie va crește de la 3.300 la 3.700 de lei brut, cu o parte din această sumă fiind scutită de taxe. Această măsură va aduce beneficii pentru aproximativ 700.000 de români care primesc salariul minim pe economie, reprezentând 15% din totalul angajaților din România. Astfel, aceștia vor avea parte de o creștere semnificativă a veniturilor lunare.

De asemenea, peste trei milioane de pensionari vor beneficia de o majorare a sumelor primite, datorată unei recalculări care va avea loc începând cu septembrie. Această măsură vine în sprijinul categoriilor defavorizate din societate, oferindu-le posibilitatea de a avea condiții de viață mai bune.

Reclamă

Supliment lunar pentru angajați

La cererea mediului de afaceri, s-a aprobat o creștere a sumei lunare neimpozitate de la 200 la 300 de lei. Astfel, angajații vor primi un supliment de 284 de lei lunar, care va contribui la îmbunătățirea situației financiare a acestora. Prin această măsură, se încurajează și susține munca depusă de angajați în diverse sectoare ale economiei.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei decizii pentru peste 1,8 milioane de angajați din România, menționând că aceasta este o măsură agreată cu partenerii de dialog social. Creșterea salariilor și a beneficiilor pentru angajați reprezintă un pas important în susținerea clasei muncitoare și îmbunătățirea nivelului de trai al acestora.

Odată cu aceste majorări, autoritățile au decis să mențină punctul de amendă la nivelul actual de 165 de lei, renunțând la planificata creștere la 185 de lei. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra cetățenilor și va reduce unele din presiunile financiare cu care aceștia s-ar fi putut confrunta în viitor.

Prin urmare, majorările salariale și beneficiile suplimentare oferite angajaților reprezintă o veste bună pentru români, contribuind la creșterea nivelului de trai și la îmbunătățirea condițiilor de muncă în diverse sectoare ale economiei naționale.