Șase fructe de plantat în luna mai pentru o recoltă rapidă și generoasă

Data actualizării: 19 mai 2025

În luna mai, grădinarii au ocazia să planteze o serie de fructe care se dezvoltă rapid și care nu necesită îngrijiri speciale. Acestea sunt căpșunile, murele, zmeura, pepenele galben și verde și cantalupul. Toate acestea pot fi plantate chiar și în spații mici sau în ghivece, făcându-le opțiuni ideale pentru cei cu spațiu limitat.

Căpșunile – fructe roditoare

Căpșunile sunt fructe care devin din ce în ce mai roditoare odată cu trecerea timpului. Acestea pot fi plantate în ghivece, în grădină sau în diverse coșuri suspendate. Înainte de a te bucura de fructele delicioase, îți poți încânta privirea cu florile lor minunate.

Zmeura și murele – fructe de pădure

Spre deosebire de căpșuni, zmeura este un pic mai lentă în dezvoltare. Este recomandat să optezi pentru un tufiș matur dacă vrei să te bucuri rapid de fructe. În caz contrar, poate dura până la 2-3 ani până când zmeura ajunge la maturitate. Murele, pe de altă parte, nu sunt deloc pretențioase, dar contează mult soiul pentru care optezi. Dacă vrei să ai fructe din primul an, recomandat este să plantezi soiuri primocane. Tot ce trebuie să faci este să le uzi cu regularitate și să le amplasezi într-un loc cu soare, fie în grădină sau în ghivece mari.


Pepenele galben și verde – delicii de vară

Dacă plantezi pepenele verde în luna mai nu ai cum să dai greș. Este suficient să pui semințele în sol cald, la o distanță de aproximativ 2 metri între rânduri și plante. Apoi, este necesar să îi uzi regulat dacă vrei să ai o recoltă bogată. Pepenele galben este iarăși o alegere inspirată. Plantat în luna mai, în aproximativ 90 de zile deja te poți bucura de fructe. Dacă vrei să ai o recoltă bună, poți începe prin a pune semințele în interior, apoi le poți transfera afară, în sol cald. Similar pepenelui galben, cantalupul poate fi semănat în interior cu 8 săptămâni înainte de ultimul îngheț. Apoi, îl poți transfera într-un sol nisipos și bine drenat, iar în aproximativ 100 de zile te bucuri de recoltă.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨