Secretele îngrijirii lalelelor în luna mai pentru un sezon următor spectaculos

Data actualizării: 4 mai 2025

Îngrijirea lalelelor în luna mai poate părea o sarcină simplă, dar grădinarii cu experiență știu că atenția la detalii face mereu diferența. Lalelele sunt flori de primăvară frumoase și îndrăgite, care înfloresc cel mai mult între lunile martie-aprilie. Însă, îngrijirea de după această perioadă este esențială pentru ca florile să se mențină pentru sezonul următor.

Consolidarea bulbilor

Grădinarii cu experiență acordă o atenție deosebită consolidării bulbilor după înflorire. Pentru a conserva corect bulbii de lalea de la un an la altul, nu trebuie să fii expert în ale grădinăritului. În schimb, trebuie să fii foarte atent și să urmezi cu sfințenie sfaturile celor care au deja experiență în acest domeniu.

După ce a trecut sezonul lor de înflorire, lalelele nu trebuie neglijate. Frunzele lor hrănesc în continuare bulbii, așa că este important să nu le tai prematur. Această perioadă este vitală pentru acumularea substanțelor nutritive în bulb.


Îngrijirea bulbilor de lalea pentru sezonul următor

În primul rând, este esențial să îndepărtezi capsulele de semințe formate după ce au căzut petalele. Ajuți planta să folosească toată energia pentru a dezvolta bulbii. La final, aceștia vor fi mult mai rezistenți și mai productivi.

Citește și:

În al doilea rând, trebuie să urmărești cu atenție când încep să se usuce frunzele lalelelor. Acesta este semnalul că ar trebui să scoți bulbii din pământ. Momentul ideal este la începutul lunii iunie.

După ce ai scos bulbii, aceștia trebuie curățați cu atenție de pământ și puși la uscat într-un spațiu aerisit și ventilat, unde să nu bată razele directe ale soarelui. Cu cât bulbii sunt uscați mai bine, cu atât riscul de apariție al mucegaiului este mai scăzut.

În final, bulbii trebuie depozitați într-un loc umbros, răcoros și întunecat. Acolo vor sta până la toamnă, când îi vei planta înainte de a veni înghețul. Astfel, vor avea suficient timp pentru a forma rădăcini adânci.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨