Secretele pregatirii perfecte a carnii de vita Frageda si aromata precum cea de la restaurant

Data actualizării: 29 iunie 2025

Prepararea carnii de vită poate părea o sarcină simplă, dar există unele trucuri și tehnici care pot face diferența între o masă obișnuită și una de neuitat. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste secrete pentru a vă ajuta să gătiți carnea de vită la perfecțiune.

Depozitarea corectă a cărnii de vită

Înainte de a începe gătirea, este esențial să depozitați corect carnea de vită. Carnea crudă nu trebuie să fie păstrată la frigider mai mult de două zile. Dacă vorbim despre carnea tocată, aceasta rezistă doar 24 de ore, spun specialiștii. Dacă nu intenționați să gătiți carnea imediat după cumpărare, este mai bine să o congelați. În acest fel, carnea poate rezista chiar și câteva luni.


Decongelarea și pregătirea cărnii de vită

Când sunteți gata să pregătiți carnea de vită, este important să o decongelați corect. Trebuie să o scoateți din congelator cu o zi înainte de gătire și aceasta trebuie să stea la temperatura camerei timp de o oră înainte de a fi pusă la gătit. Acest proces asigură că carnea se gătește uniform și ajută la menținerea suculenței și aromei.

Citat: ‘Alege cu atenție temperatura. Dacă nu ții cont de acest detaliu, e posibil ca la final să ai o carne uscată, fără prea mult gust.’

Temperatura ideală la care să gătești carnea de vită ca să iasă fragedă este de aproximativ 160 de grade Celsius. În ceea ce privește timpul de preparare, o bucată de carne de circa 450 de grame va avea nevoie de 20 de minute dacă e gătită în sânge. Mai apoi se lasă să se odihnească sub o folie de aluminiu alte 20 de minute. În acest timp fibrele musculare se relaxează, iar sucurile să se redistribuie uniform.

Citește și:

În cazul în care preferi carnea de vită bine făcută, aceasta ar trebui să stea la cuptor aproximativ 30 de minute. Dacă alegi să gătești carnea în tigaie, atunci aceasta trebuie să stea 4-5 minute pe fiecare parte pentru a fi în sânge. Dacă preferi carnea mediu gătită, e nevoie de 7 minute de gătit.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨