Secretul bucătarilor de top pentru cartofi prăjiți crocanți și moi în interior

Data actualizării: 2 iunie 2025

Bucătarii cu experiență, care lucrează în restaurante de top, dezvăluie un secret. Aceștia ne învață cum să pregătim cartofii cruzi înainte să-i punem la prăjit, pentru a obține un rezultat excelent.

Trucul pentru cartofii perfecți

Cartofii sunt o legumă adorată de români și se găsesc în toate magazinele. Deși aceștia se pretează la numeroase preparate culinare, rețeta cea mai populară în rândul oamenilor are legătură cu prăjirea în ulei. Puțini știu însă în ce trebuie să-i păstrezi pe cei cruzi înainte de a-i prăji. Trucul care îi face să fie crocanți la exterior și delicați la interior poate fi folosit și de tine.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai la îndemână un produs banal. Acesta constă în apa cu gheață.

Ține cartofii cruzi într-un vas cu acest ingredient pentru o perioadă de aproximativ 10 minute și nu vei regreta. Textura finala va fi una încântătoare și de acum înainte nu vei mai comanda din oraș. Acest pont este extrem de util pentru că se elimină excesul de amidon, care din păcate vine cu lucruri negative în timpul prăjirii.


Soiuri de cartofi potrivite pentru prăjire

Gospodinele își doresc întotdeauna cartofi prăjiți crocanți la exterior și pufoși la interior, însă nu țin cont de anumite sfaturi. Unul dintre acestea spune că este foarte important să alegi soiul potrivit pentru acest proces. Cartofii albi sunt ideali pentru acest demers pentru că au o textură densă, ușoară și în același timp foarte cremoasă. Specialiștii în arta culinară transmit că și cartofii galbeni sunt perfecți pentru prăjit. Sunt recomandați pentru că au coaja mai groasă decât cartofii albi, în timp ce pulpa are culoarea galben închis. În plus, sunt mai uscați și mai făinoși, fiind mai rezistenți decât cei albi.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨