Secretul bucatarilor pentru oua prajite perfecte Transforma micul dejun intr-un rasfat culinar

Data actualizării: 5 iunie 2025

Daca doriti sa va bucurati de un mic dejun la fel de gustos ca intr-un restaurant cu stele Michelin, exista un ingredient secret pe care il puteti adauga in tigaie atunci cand pregatiti oua prajite. Acesta va transforma preparatul intr-o adevarata delicatesa, cu o aroma aparte.

Trucuri culinare pentru un mic dejun de lux

Pentru a imbunatati reteta clasica a oualor prajite, bucatarii de la Sift and Simmer sugereaza adaugarea unui ingredient pe care majoritatea dintre noi il avem in casa: semintele de susan. Acest ingredient simplu, dar eficient, poate schimba complet gustul preparatului, oferind oualor o crusta crocanta si un gust fin, usor de nuca.

Desi este des utilizat in bucataria asiatica, susanul poate imbogati si micul dejun traditional, transformand ouale prajite intr-un preparat care iti face cu adevarat pofta. Daca doriti un plus de savoare, puteti adauga si cateva picaturi de ulei picant cu ardei iute.


O reteta rapida si delicioasa

Pentru a pregati oua prajite cu susan, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri de seminte de susan albe, negre sau combinate, 1 lingurita de ulei vegetal, 2 oua mari, ulei picant cu ardei iute pentru un plus de aroma, sare si piper dupa gust. Incalziti tigaia la foc mic spre mediu si adaugati semintele de susan. Lasati-le cateva secunde, pana isi schimba usor culoarea si emană un miros placut. Adaugati uleiul si, imediat dupa, spargeti ouale direct peste stratul de susan incins.

Citește și:

Puneti capacul peste tigaie, insa lasati o mica deschidere pentru a permite aburului sa iasa. Gatiti ouale timp de 4-5 minute, pana cand albusul se intareste, iar galbenusul ramane moale. Serviti ouale prajite cu sare, piper si, daca doriti, cu o felie de paine prajita. Cu siguranta, acest mic dejun va fi unul de neuitat.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨