Secretul celei mai bune fripturi de miel pentru masa de Paște

Data actualizării: 15 aprilie 2025

De Paște, mielul este „vedeta” de pe masa tradițională. Fiecare gospodină are propria rețetă pentru a prepara cea mai bună friptură de miel, dar secretul constă în tehnica de preparare și în ingredientele folosite.

Ingredientele pentru friptura perfectă de miel

Pentru a pregăti cea mai bună friptură de miel, avem nevoie de un miel de 10-14 kilograme, pe care trebuie să îl tranșezi longitudinal. Între bucățile de carne se pune usturoi verde și se ține în baiț, timp de 3-4 zile.

Baițul pentru carnea de miel se prepară din ulei de măsline, vin roșu și diverse mirodenii. Este recomandat să folosești piper negru, boia dulce și iute, mentă, sare, boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți și câteva căpățâni de usturoi.


Prepararea fripturii de miel

Carnea de miel trebuie scoasă din bait înainte de Înviere. Se pune la cuptor la foc mic. Pentru a avea gust bun, este recomandat să prepari un baiț din aceleiași ingrediente, iar acesta trebuie să acopere carnea.

Citește și:

Carnea de miel se ține în cuptor până când este gata, iar pe parcurs, trebuie stropită cu zeama din tavă. În acest fel, carnea de miel nu se va usca, ci va fi fragedă la interior și va avea un gust extraordinar.

Carnea de miel este o sursă importantă de proteine de calitate. Acestea sunt esențiale pentru refacerea musculară și ajută la susținerea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de miel este bogată în fier, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

De asemenea, carnea de miel conține vitamina B12, zinc și fosfor, esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. Spre deosebire de alte tipuri de carne, carnea de miel este mai ușor de digerat, însă, contează foarte mult și modul în care este preparată.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨