Chef Sorin Bontea, prezentatorul emisiunii "Chefi la cutite", a dezvaluit recent un secret culinar deosebit legat de prepararea drobului de miel pentru masa de Paste. Reteta sa, care implica inabusirea organelor mielului in loc sa le fie fierte, a starnit curiozitatea multor gospodine pasionate de arta culinara.
Cu un gust extrem de bun si savuros, drobul de miel al lui Chef Bontea este cu siguranta un deliciu culinar ce merita incercat. Iata care sunt ingredientele necesare pentru a reusi aceasta reteta:
- 2 kg organe de miel si putina carne de miel
- prapur
- 5 cepe
- marar si patrunjel din abundenta
- sare
- 5 oua
- putin ulei
Modul de preparare al drobului de miel
Chef Sorin Bontea a explicat pas cu pas cum se pregateste acest delicios drob de miel. El a subliniat importanta inabusirii organelor de miel pentru a pastra gustul intens al preparatului final.
Reclamă
Inainte de a incepe prepararea, organele de miel sunt taiate cubulete mici si apoi inabuzate in ulei intr-o oala. Apa care iese din organe este lasata sa scada pana cand orice urma de sange este eliminata din compozitie. Intre timp, cele cinci cepe se toaca marunt si se calesc intr-o tigaie.
Dupa ce organele si carnea de miel sunt gata inabusite, ele se trec prin masina de tocat impreuna cu mararul si patrunjelul. Aceasta compozitie se amesteca apoi intr-un bol impreuna cu ceapa tocata si ouale crude. Sare, piper si alte condimente pot fi adaugate pentru a intensifica gustul.
Drobul de miel obtinut se introduce intr-o tava tapetata cu ulei si se coace la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Un truc culinar apreciat de multi este adaugarea unor oua fierte in compozitie, acestea oferind un plus de savoare drobului.
In final, cand drobul se desprinde usor de pe marginile tavii si este frumos rumenit, este gata pentru a fi servit. Aceasta reteta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea cu siguranta va deveni un adevarat deliciu pentru masa de Paste.