Secretul gospodinelor din Bucovina pentru un sos de rosii de toamna delicios si rezistent

Te-ai intrebat vreodata ce ingrediente aleg gospodinele experimentate pentru a prepara sosul de rosii de toamna? Daca vrei sa te bucuri de un gust delicios care sa se pastreze mult timp, urmatoarele sfaturi sunt pentru tine.
Cum se face sosul de rosii
Sosul de rosii este un ingredient cheie in multe retete. Unii aleg sa il cumpere din comert, in timp ce altii prefera sa il prepare acasa, astfel incat sa consume ceva natural. Sosul de rosii se adauga in tocanite, paste, mancaruri de post si se pune si in supe. Ingredientele pe care le adaugi in sosul de rosii pot face diferenta intre un sos obisnuit si unul cu un gust remarcabil.
Prepararea sosului de rosii
In primul rand, ai nevoie de rosii proaspete. Dupa ce ai ales rosiile coapte, spala-le cu grija si taie-le in jumatati. Trece-le apoi prin razatoare, astfel incat sa se pastreze sucul si pulpa intr-un mod echilibrat. Cand rosiile sunt transformate intr-un sos gros se pun la fiert intr-o oala incapatoare. Se adauga sare dupa gust, dar si un strop de zahar. Zaharul echilibreaza aciditatea naturala a rosiilor. Sosul trebuie lasat la foc mic pana scade si ajunge la consistenta dorita.
‘Capul plecat, in cazul Rusiei, sabia il taie’
Conservarea sosului de rosii
Borcanele si capacele trebuie spalate in tot acest timp si lasate sa se usuce natural, la soare. In acest mod este evitata dezvoltarea bacteriilor, iar conservarea sosului de rosii va fi facuta intr-un mod eficient. Poti alege sa adaugi in sosul de rosii frunze de busuioc proaspat, usturoi tocat marunt si chiar si ardei iute. De asemenea, e recomandat sa fie puse si cateva linguri de ulei de masline. Dupa ce sosul de rosii este gata, borcanele se inchid si se sterilizeaza prin metoda traditionala. Trebuie sa le pui intr-un vas mare, iar pe fundul lui sa pui in prosop ca sa nu se crape sticla in timpul fierberii. Se adauga apa pana la doua degete deasupra jumatatii borcanelor. Vasul in care sunt puse se lasa pe foc timp de 35-40 de minute. Astfel, sosul de rosii este gata si poate fi savurat oricand, dar mai ales iarna.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨