Secretul unei fripturi de pui deosebite dezvaluit de gospodinele cu experienta

Data actualizării: 7 mai 2025

Chiar dacă pare un preparat simplu, friptura de pui poate fi gătită astfel încât să fie o adevărată delicatesă. Dacă adaugi un ingredient cheie, vei transforma rețeta în una clasică și vei obține o carne fragedă, suculentă și aromată.

Ingredientul banal care schimbă total friptura de pui

Dacă vrei să mănânci friptură de pui acasă, dar să te simți ca la un restaurant cu stele Michelin, atunci trebuie să încerci următoarea rețetă. Carnea o să mai fragedă, dar și mai aromată și fiecare înghițitură va fi o plăcere.

O creatoare de conținut și-a dezvăluit secretele într-un clip publicat pe TikTok. Ea a mărturisit că trucul cu care nu dă greș niciodată este folosirea pudrei de curry, obținând astfel un preparat deosebit.

Astfel, ce trebuie să faci este să combini pudra de curry cu usturoi și unt pentru a obține un unt de curry delicios. Acoperă puiul cu amestecul obținut și stropește carnea cu ulei măsline înainte de a o condimenta cu sare și piper. Umple cavitatea puiului cu două jumătăți de lămâie și lasă friptura la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de maxim 90 de minute.


Amestecul poate fi folosit și pentru carnea de curcan

Amestecul nu este potrivit doar pentru friptura de pui, ci în funcție de preferințe. Și carnea de curcan, pe care doctorul Vlad Ciurea o consideră cea mai bună pentru organism poate fi gătită prin această metodă.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨