Secretul unui tiramisu deosebit dezvaluit de Cătălin Scărlătescu. Ingredientul surpriza pe care il foloseste celebrul bucatar

Data actualizării: 17 iunie 2025

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, a dezvăluit recent secretul unui tiramisu cu gust deosebit. Este vorba despre un ingredient surpriza, la care probabil nu te-ai gândit până acum, dar care schimbă nu doar textura preparatului, ci și aroma acestuia.

Ingredientul surpriza pentru un tiramisu cu gust deosebit

Rețeta de tiramisu este una cât se poate de simplă, iar gustul este de-a dreptul delicios. Dar dacă vrei ceva mai aparte, poți să înlocuiești unul dintre ingredientele tradiționale. Cătălin Scărlătescu, cunoscut nu doar pentru faptul că este jurat la MasterChef, ci și pentru restaurantul său unde oferă preparate deosebite, a dezvăluit ingredientul pe care-l folosește pentru a obține un tiramisu cu un gust ceva mai deosebit.

Pricomigdalele, ingredientul surpriza

Cătălin Scărlătescu sugerează înlocuirea pișcoturilor cu pricomigdale. Rezultatul? Un gust mai crocant, dar și mult mai aromat. Mai mult decât atât, bucătarul a explicat și cum le pregătește. Pricomigdalele sunt înmuiate în cafea rece, care este aromatizată cu un lichior de migdale. Astfel, tiramisu nu doar că va avea un gust mai deosebit, dar și o textură diferită.


„Pentru această reţetă, eu înlocuiesc pişcoturile cu pricomigdale. Am descoperit că pricomigdalele oferă o aromă deosebită și se potrivesc perfect în această rețetă. Le înmoi în cafea rece, aromatizată cu lichior Amaretto Disaronno, pentru un plus de profunzime”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu.

Cât despre cremă, bucătarul utilizează 6 gălbenușuri bătute cu 6 linguri de zahăr tos până ce granulele dispar complet. Ulterior acesta pune mascarpone, pentru o consistență fină. Pricomigdalele însiropate se așază în straturi, la fel ca și pișcoturile tradiționale, alternând cu crema, iar la final totul este acoperit cu un strat generos de cacao. Evident, desertul trebuie să stea la rece câteva ore înainte de a fi savurat.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨