Securitatea conturilor online, in pericol: Parolele care pot fi sparte rapid si cum sa le eviti

Data actualizării: 9 iunie 2025

Într-o lume în care tehnologia și internetul au devenit parte integrantă a vieții noastre, securitatea conturilor de socializare și a altor platforme online este o preocupare majoră. Din păcate, nu toate parolele sunt sigure și există unele care pot fi sparte în doar câteva secunde.

Cum ne asigurăm securitatea conturilor?

Evoluția tehnologiei vine la pachet cu dezavantaje, una dintre cele mai mari fiind riscul de a fi victima unui atac cibernetic. În multe cazuri, conturi bancare au fost sparte sau dispozitive preluate de către hackeri. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că multe persoane nu realizează cât de vulnerabili sunt până când nu este prea târziu.

„Parola ta «sigură» ar putea fi spartă în câteva SECUNDE!. Majoritatea oamenilor nu realizează cât de vulnerabili sunt până când nu este prea târziu”, a spus expertul în securitate cibernetică Ben Jones.

Parolele care pot fi sparte în câteva secunde

O slăbiciune majoră este reprezentată de parolele cu mai puțin de opt caractere, compuse exclusiv din numere. Acestea sunt foarte ușor de spart și expun utilizatorul la atacuri informatice. Deși pot părea mai lungi, parolele care constau în înșiruiri de numere sunt de asemenea ușor de ghicit, mai ales dacă acestea includ detalii personale.


Securitatea online nu se referă doar la alegerea unei parole puternice. Trebuie să ne asigurăm că nu împărtășim informații sensibile precum adresa sau alte detalii care pot fi folosite de hackeri pentru a obține accesul la conturile noastre.

Citește și:

În plus, rețelele Wi-Fi publice pot reprezenta un pericol, deoarece acestea pot fi tentante pentru hackeri. Pentru a ne proteja, ar trebui să evităm să ne conectăm la astfel de rețele sau să schimbăm parolele atunci când suntem acasă.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨