Moartea nu vine odata cu moartea trupeasca, ci abia atunci cand ne stingem pentru totdeauna din amintirile celor prin viata carora am trecut si pe care i-am iubit. Intr-o credinta crestina, moartea trupeasca nu inseamna moartea spiritului, iar cei trecuti in nefiinta ne pot ”vizita” in diverse feluri, facandu-si simtita prezenta in viata noastra. Una dintre aceste modalitati de comunicare cu cei disparuti este visul.

Se intampla adesea ca persoanele care au incetat din viata sa ne apara in vise, in diferite ipostaze, care, in credinta populara, au diverse semnificatii. Aparitia in vis a unei persoane dragi are, in credinta populara, numeroase interpretari si semnificatii. Se pare ca, adesea, persoanele decedate apar mai des in vise ca in perioada in care traiau.

Ce inseamna cand visati pe cineva care a murit?

Semnificatia si decodificarea mesajului pe care persoana decedata incearca sa vi-l transmita este influentata de emotia pe care o resimtiti in urma visului. Astfel, in cazul in care persoana decedata va apare in vis trista sau va lasa senzatia ca nu si-a gasit linistea, ar trebui sa mergeti la biserica pentru a i se face o slujba speciala, prin care sa-si gaseasca linistea.

Reclamă

In cazul in care persoana decedata va apare in vis cu o rugaminte, asta inseamna ca nu a plecat din aceasta lume impacata, iar dumneavoastra aveti obligatia sa-i duceti la indeplinire aceasta ultima dorinta.

Iata si alte interpretari din credinta populara, in functie de circumstantele in care defunctul va apare in vis:

  • Este in viata si participa la actiune ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, insa fara a fi in centrul atentiei – inseamna ca visul este legat de un sentiment latent de dor al persoanei, care doare, fara a fi vorba insa de sentimente tulburatoare sau intense;
  • Defunctul are un rol important in actiunea din vis si dumneavoastra va straduiti sa il ajutati – inseamna ca simtiti ca ati lasat ceva nerezolvat pe parcursul vietii intre dumneavoastra si persoana care a incetat din viata;
  • Persoana decedata se straduieste sa va ofere un sfat – acest vis inseamna ca simtiti ca in viata reala aveti nevoie de ghidare, protectie si confort. Poate va simtiti singur si neputincios, iar acest aspect se reflecta in visele dumneavoastra.

Va visati bunica decedata? Bunica este simbolul ingerului pazitor, care va ajuta sa depasiti anumite obstacole. Aparitia acesteia in visele dumneavoastra poate semnifica dorinta si nevoia de sprijin afectiv.

Visul in care apar persoane decedate poate fi o modalitate prin care spiritul lor incearca sa comunice cu noi. Interpretarea acestor vise poate oferi o mai mare intelegere a relatiei noastre cu cei plecati si poate aduce un sentiment de pace si alinare. Fie ca aceste vise sa fie considerate mesaje din lumea de dincolo sau doar reflectii ale amintirilor noastre, ele raman o parte importanta a procesului de acceptare a pierderii celor dragi.