Senatoarea Diana Șoșoacă se consideră favorită la președinție, acuzând sondajele de manipulare.

Senatoarea Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS România, a făcut declarații surprinzătoare într-un interviu recent, susținând că este favorită la președinție, deși sondajele o creditează cu un procent în jur de 5%. Potrivit acesteia, sondajele ar fi măsluite, iar procentul real al susținătorilor săi ar fi de peste 25%, în timp ce partidul pe care îl conduce ar atinge aproximativ 20%.

Reclamă

În cadrul interviului, Diana Șoșoacă a acuzat că George Simion, liderul partidului AUR, ar dori să o readucă în formațiunea sa politică, susținând că acesta nu ar avea procentele pe care le declară și ar avea nevoie de sprijinul ei. Senatoarea consideră că poziția sa în sondaje este una înaltă și că ar avea sprijinul poporului român, motiv pentru care nu este surprinsă de interesul manifestat de Simion.

Diana Șoșoacă a afirmat că sondajele actuale ar fi false și că doar cele realizate de SRI de patru ori pe an ar fi reale și relevante. Aceasta a menționat că procentul său în sondaje ar fi atât de înalt, încât ceilalți trei candidați la președinție nu ar avea șanse de a o depăși, ceea ce ar elimina necesitatea unui al doilea tur de scrutin.

Procentele partidului SOS România și acuzații de manipulare

Referindu-se la procentele partidului SOS România, Diana Șoșoacă a afirmat că se așteaptă ca alegerile să fie comasate și că organizația sa politică ar fi cotată între 18 și 21 la sută. Senatoarea a acuzat o parte a sistemului politic de a crea confuzie în rândul alegătorilor, inducând ideea că ea ar face încă parte din AUR și că ar avea nevoie de sprijinul acestui partid. Cu toate acestea, liderul SOS România a subliniat că nu intenționează să se întoarcă în AUR și că solicitarea lui George Simion ar fi una de interes personal.

Diana Șoșoacă este convinsă că este favorită la președinție și susține că sondajele care o creditează cu un procent mic sunt măsluite. Cu toate acestea, este de datoria alegătorilor să analizeze cu obiectivitate aceste afirmații și să își formeze propriile opinii înainte de a lua o decizie în privința alegerilor prezidențiale.