Un studiu realizat în Statele Unite a descoperit o legătură interesantă între luna în care te-ai născut și nivelul tău de inteligență. Conform cercetărilor, persoanele născute în anumite luni par să aibă un avantaj cognitiv. Descoperă în acest articol în ce lună se nasc cei mai deștepți oameni și care sunt motivele din spatele acestui fenomen.

Ce spun cercetările despre cei născuți în septembrie

Potrivit studiului realizat de Biroul Național de Cercetare Economică din Massachusetts, copiii născuți în luna septembrie par să aibă abilități cognitive superioare celorlalți. Datele analizate au arătat că aceștia obțin rezultate academice mai bune și se bucură de o medie mai ridicată în comparație cu colegii lor născuți în alte luni.

Unul dintre factorii care ar putea explica acest fenomen este vârsta la care acești copii încep școala. Fiind printre cei mai mari din clasă, aceștia beneficiază de o maturitate fizică și emoțională mai mare în comparație cu cei născuți la finalul anului, cum ar fi cei din august, de exemplu.

Reclamă

Alți factori care pot influența rezultatele

Deși data nașterii pare să joace un rol important în dezvoltarea abilităților cognitive, cercetătorii susțin că și contextul socio-economic al individului poate influența rezultatele. Astfel, chiar dacă cineva s-a născut în luna potrivită, mediul în care crește și se dezvoltă poate conta la fel de mult în obținerea unor rezultate superioare.

Cu toate acestea, studiul arată că există o corelație între luna de naștere și nivelul de inteligență, iar cei născuți în septembrie par să fie avantajați în acest sens. Este important de reținut că aceste constatări sunt doar statistice și nu trebuie să definească în totalitate potențialul sau abilitățile unei persoane.

Prin urmare, fie că ești născut în septembrie sau în altă lună a anului, ceea ce contează cu adevărat este cum îți folosești resursele și cum te dezvolți pe parcursul vieții tale. Data nașterii poate fi un factor, dar nu este singurul care determină succesul sau inteligența unei persoane.