Astazi, pe 3 iunie, calendarul ortodox marcheaza pomenirea Sfantului Mucenic Luchilian, un sfant cu har divin, izbavitor de vrăji, blesteme, farmece și vindecător de boli și dureri. Aflați mai multe despre viața și faptele acestui sfânt miraculos.

Sfantul Mucenic Luchilian a trait in secolul al III-lea, sub imparatul Aurelian. Initial preot al slujirii idolesti, Luchilian s-a convertit la crestinism in batranete. Refuzand sa-si lepede credinta in Hristos, a fost supus la chinuri cumplite si batut cu salbaticie. Aruncat in temnita, a intalnit alti patru tineri inchisi pentru acelasi motiv, carora le-a intarit credinta in Hristos.

Acatistul Sfântului Mucenic Luchilian

Acatistul Sfantului Mucenic Luchilian este considerat protector împotriva vrăjilor, blestemelor, farmecelor și oricăror lucrări demonice. De asemenea, Luchilian este recunoscut ca vindecator al bolilor și suferintelor trupesti si sufletesti cauzate de forțele malefice. Impreuna cu cei patru tineri, a fost martor la minunea iesirii nevatamati din foc si la rastignirea lui in semn de credinta.

Reclamă

Astazi, in ziua pomenirii Sfantului Mucenic Luchilian, credinciosii sunt chemati sa se roage si sa mediteze asupra puterii credintei si a marturisirii in fata greutatilor. Sfantul Luchilian ramane un exemplu de devotament si curaj pentru toti cei care se confrunta cu incercari si ispite.

Rugăciunea către Sfinții Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie și Claudie

In momentele de boală sau suferință, credincioșii pot apela la rugăciunea către Sfinții Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie și Claudie pentru ajutor și tămăduire. Rugăciunea către acești sfinți este o modalitate de a cere protecție și îndrumare divină în fața greutăților și a necazurilor vieții.

Așadar, in aceasta zi de sarbatoare, sa ne rugam cu credinta si speranta, inspirati de viata si marturia Sfantului Mucenic Luchilian. Puterea credintei poate birui orice ispite si neputinte, iar exemplul acestui sfant ne aminteste de harul divin si de puterea vindecatoare a iubirii lui Dumnezeu.