Peter Murrell, soțul fostului prim-ministru scoțian Nicola Sturgeon, a fost reținut de poliție în legătură cu o anchetă privind finanțarea Partidului Național Scoțian. Murrell, în vârstă de 58 de ani, este acuzat de posibila deturnare a sumei de 600.000 de lire sterline. Poliția a efectuat percheziții la mai multe adrese în cadrul anchetei în curs.

Ancheta privind finanțarea Partidului Național Scoțian

Potrivit unor surse, ancheta poliției privind finanțarea Partidului Național Scoțian a început în urma unui anunț făcut de Comisia Electorală Scoțiană în luna martie. Comisia a acuzat partidul că a primit o donație de 600.000 de lire sterline fără să o declare.

Partidul Național Scoțian a negat acuzațiile, declarând că toate donațiile sale au fost făcute în mod legal și că nu a existat nicio încălcare a legii. Cu toate acestea, poliția continuă să investigheze cazul.

Reclamă

Reacția oficialilor

Fostul prim-ministru, Nicola Sturgeon, nu a făcut nicio declarație publică în legătură cu arestarea soțului său. Un purtător de cuvânt al Partidului Național Scoțian a declarat că nu va comenta pe marginea anchetei în curs și a subliniat că partidul va colabora cu autoritățile în cazul în care acestea se vor adresa lor.

Arestarea lui Peter Murrell a stârnit un val de reacții în rândul opiniei publice, iar unii comentatori se întreabă ce impact va avea acest eveniment asupra Partidului Național Scoțian și a carierei politice a fostului prim-ministru.

Arestarea lui Peter Murrell în cadrul anchetei privind finanțarea Partidului Național Scoțian a stârnit multe întrebări și a declanșat speculații în rândul opiniei publice. Este de așteptat ca ancheta să continue, iar partidul și oficialii să coopereze cu autoritățile în vederea elucidării cazului.