Specialist in longevitate dezvaluie secretul micului dejun pentru o viata mai lunga

Data actualizării: 3 mai 2025

Un expert in domeniul longevitatii a dezvaluit cum a reusit sa-si reduca varsta biologica cu aproape 15 ani, prin intermediul unui obicei simplu: alegerea corecta a alimentelor consumate la micul dejun.

Cei 15 ani in minus

Dr. Eric Verdin, CEO si presedinte al Buck Institute for Research on Aging, a dezvaluit ca alegerea alimentelor pentru prima masa a zilei este esentiala pentru mentinerea unei sanatati optime. Cerealele si sucul de portocale, adesea considerate o alegere populara pentru micul dejun, nu sunt, de fapt, recomandate datorita continutului ridicat de zahar.

„Cel mai prost mic dejun posibil este clasicul bol cu cereale si un pahar de suc de portocale, pentru ca, practic, consumi zahar, zahar si iar zahar”, a explicat Dr. Eric Verdin.

Dieta mediteraneana pentru longevitate

Dr. Verdin urmeaza o dieta de tip mediteranean, bogata in legume proaspete, leguminoase, proteine slabe si cereale. Alimentele ultraprocesate sunt evitate, iar in schimb, acesta se concentreaza pe consumul de alimente naturale si sanatoase.


„Daca te uiti la populatiile care urmeaza acest tip de dieta, ele sunt cele mai sanatoase”, a adaugat acesta.

La micul dejun, alimentele sarate sunt considerate o optiune mai sanatoasa. Produsele de patiserie, sucul de portocale sau iaurturile cu fructe ar trebui evitate. Consumul de alimente bogate in zahar sau carbohidrati pe stomacul gol poate duce la cresteri rapide ale glicemiei. Cresterea glicemiei dupa o masa cu carbohidrati este normala, insa nivelurile constante pot provoca inflamatii cronice si imbatranirea organismului, dar si cresterea riscului de a dezvolta diverse afectiuni. Dr. Verdin isi incepe ziua cu un mic dejun compus din oua, avocado, somon afumat sau gatit si paine integrala. Uleiul de masline este preferat in loc de unt.

Citește și:

„Daca preferi fara ulei, cea mai buna metoda este oul fiert tare”, a recomandat specialistul.

Ouale si somonul contin proteine si grasimi sanatoase, care contribuie la mentinerea satietatii. Avocado si painea integrala contin fibre, necesare pentru o digestie sanatoasa, dar si pentru a hrani bacteriile „bune” din intestin.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨