Specialistul care dezvaluie momentul ideal pentru a face dus Dimineata sau seara

Un medic microbiolog a oferit un răspuns la întrebarea care a stârnit dezbateri nenumărate: e mai bine să faci duș dimineața sau seara? Deși fiecare persoană are propria rutină, există un moment considerat ideal pentru spălarea corpului.
Dusul si importanta lui pentru sanatatea pielii
Duşul joacă un rol esenţial în menținerea sănătății pielii. El îndepărtează murdăria, celulele moarte, excesul de sebum, transpirația și bacteriile, care pot provoca iritații sau infecții cutanate. Transpirația, în sine, nu are un miros, dar este descompusă de bacteriile ce trăiesc pe piele, eliberând compuși numiți tioalcooli, care sunt responsabili pentru mirosul corporal neplăcut.
Argumentele pentru dusul de seara
Unii preferă să facă duș seara, argumentând această alegere prin faptul că, pe parcursul zilei, corpul și părul acumulează praf, polen, poluanți și transpirație. De asemenea, pot fi acumulate particule care pot fi transferate cu ușurință în așternuturi. Multe dintre aceste impurități pot fi îndepărtate printr-un duș seara. Cu toate acestea, corpul continuă să transpire și în timpul nopții, iar bacteriile de pe piele se hrănesc din aceasta, ceea ce poate duce la reapariția mirosului corporal până dimineața. Prin urmare, dacă așternuturile nu sunt spălate frecvent, dușul de seară nu mai are beneficii.
În plus, pielea continuă să elimine celule moarte și după duș, care pot deveni hrană pentru acarieni. Aceste microorganisme produc deșeuri ce pot declanșa alergii sau pot agrava anumite afecțiuni, cum ar fi astmul.
Dusul de dimineata: un aliat impotriva mirosurilor corporale
Dusurile de dimineață ajută la menținerea prospețimii pentru mai mult timp. Ele contribuie la îndepărtarea transpirației, precum și a celulelor moarte și a bacteriilor acumulate pe piele în timpul nopții. De asemenea, șansele ca mirosurile corporale să apară pe parcursul zilei sunt minime. Dusul de dimineață curăță bine corpul înainte de a îmbrăca hainele din ziua respectivă, reducând astfel bacteriile care generează mirosuri corporale pe parcursul zilei.
„Ca microbiolog, sunt un avocat al dușului de zi”, a declarat specialistul într-un
interviu recent
. Totuși, el a precizat că ora la care alegi să faci duș nu reprezintă un factor care influențează eficiența igienei personale. Alți factori importanți includ frecvența cu care sunt spălate așternuturile. Deși dușul de dimineață are mai multe beneficii pentru piele, preferința este personală. Dușurile ar trebui făcute în mod regulat pentru menținerea unei igiene corespunzătoare.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨