Stațiunea de pe litoralul românesc unde plaja s-a extins Nemulțumiți turiști și reacții amuzante online

Data actualizării: 18 aprilie 2025

Una dintre stațiunile de pe litoralul românesc, populară în rândul turiștilor, a devenit subiect de discuție pe rețelele de socializare după ce plaja a fost lărgită. Plaja din Venus a fost extinsă, un proces care a avut loc anul trecut și care a determinat reacții variate din partea publicului.

Extinderea plajelor, o soluție la eroziune

Plajele din sudul litoralului au fost afectate de eroziune, motiv pentru care autoritățile au decis să le lărgească. În 2024, aceste plaje au fost extinse cu 60 de hectare, fiind acum mult mai late. Această decizie a fost luată în încercarea de a preveni eroziunea costieră, un fenomen cu care se confruntă mai multe zone de pe litoral.

“Dacă tot avem personal asiatic calificat, poate pun la dispoziție și câteva tuk tuk uri pentru a ajunge la apă”, “Ți se duce concediul până ajungi la apă”, “Există curse speciale cu autobuzele pentru cei care nu au timp să meargă pe jos 30-40 de minute până la apă”

Reacții online la noul aspect al plajei

După ce au văzut imaginile de la plaja din Venus, internauții nu s-au putut abține și au avut numeroase reacții amuzante. Mulți au comentat modul în care plaja arată acum, spunând că este prea largă. Alții, în schimb, nu au fost deloc mulțumiți de cum arată plaja din această stațiune, spunând că nu vor mai veni aici în viitor.


De asemenea, mulți au spus că distanța până la apă este mult prea mare acum. Astfel, au apărut glume potrivit cărora ar trebui introduse mijloace de transport până acolo. Unii utilizatori au sugerat chiar introducerea unor mașinuțe de golf care să transporte turiștii până la mare. Totuși, un utilizator a adăugat că, deși acum se merge mult pe jos până la mare, măcar plajele vor putea fi folosite și de generațiile viitoare.

Citește și:

În 2024, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a transmis că plajele din stațiunile Neptun și Venus vor fi lărgite, ca parte a unui macro-proiect de prevenire a eroziunii costiere, implementat de statul român de câțiva ani, cu bani europeni.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨