Studiul Universitatii Hiroshima arata ca ceaiul verde poate reduce riscul de cancer hepatic

Data actualizării: 17 mai 2025

Consumul zilnic de ceai verde poate avea beneficii uimitoare pentru organism, inclusiv reducerea riscului de a dezvolta cancer hepatic, potrivit unui recent studiu realizat de cercetători japonezi de la Universitatea Hiroshima.

Ceaiul verde curata ficatul

Rezultatele studiului au aratat ca ceaiul verde nu doar ca curata ficatul, dar poate contribui si la inversarea inflamatiei si imbunatatirea procesului de imbatranire sanatoasa. Desi sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma aceste descoperiri, acestea sunt promitatoare in ceea ce priveste potentialul terapeutic al ceaiului verde.

‘In acest studiu, am analizat tesutul hepatic sanatos adiacent tumorilor la pacienti cu boli cronice non-virale ale ficatului. Prin analiza multi-omica a datelor transcriptomice si metabolomice, am cautat mecanismele moleculare care stau la baza dezvoltarii HCC si am incercat sa identificam tinte noi pentru chimiopreventie’, explica Hikaru Nakahara, autorul principal al studiului.

Beneficiile antioxidante ale ceaiului verde

Unul dintre principalele beneficii ale ceaiului verde este prezenta unui antioxidant puternic numit epigallocatechin gallate (EGCG). Acesta este capabil sa neutralizeze radicalii liberi, molecule care contribuie la stresul oxidativ si inflamatie cronica. Astfel, consumul regulat de ceai verde poate sa diminueze inflamatia si poate regla metabolismul lipidic, reducand acumularea de grasimi in ficat.


Desi ceaiul verde consumat moderat este sigur si are beneficii uimitoare, dozele prea mari pot afecta ficatul si pot provoca disconfort gastric. Astfel, este esential sa gasim un echilibru. Persoanele care urmeaza anumite tratamente trebuie sa discute cu medicul inainte. Ceaiul verde contine cofeina si teanina si poate interaciona cu anumite medicamente.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨