Supa crema de urzici si leurda, reteta post-pasteala perfecta pentru gospodine

Data actualizării: 1 aprilie 2025

Urzicile si leurda, vedetele acestui sezon, pot fi transformate intr-o supa crema extrem de buna. Aceasta reteta este ideala pentru Postul Pastelui. Se prepara simplu si este savuroasa. Gospodinele nu stau mult in bucatarie.

Reteta de supa crema de urzici si leurda, pentru post

Supa crema de urzici si leurda este o reteta perfecta pentru persoanele care nu consuma carne, oua si lactate. Credinciosii o pot pregati in perioada Postului Pastelui, preparatul facandu-se usor. In plus, este foarte delicios. Acest fel de mancare este savuros si se poate consuma la masa de pranz sau la cina. Si unde mai pui ca nu are nevoie de foarte multe ingrediente.

Se face din 500 de grame de urzici proaspete, care se curata si se spala foarte bine. Ele se pun la oparit intr-o oala cu apa suficienta, pentru o perioada foarte scurta. E nevoie de doar cateva minute. De asemenea, preparatul culinar mai contine o legatura mica de leurdă si o ceapa medie tocata marunt.


Cum se face supa crema de urzici si leurda

Supa crema de urzici si leurdă se face simplu si rapid. Dupa ce urzicile au fost oparite timp de un minut se scurg bine de apa. Se lasa deoparte intr-un vas si intre timp se pune la incalzit uleiul de masline, intr-o oala incapatoare.

Citește și:

Ceapa se pune in oala si se caleste pana cand devine translucida. Se adauga cartofii si se lasa la fiert pret de cateva minute. Cand cartofii sunt aproape fierti se pun urzicile oparite si frunzele din legatura de leurdă. Se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.

E foarte important sa se inmoaie toate ingredientele. Acest fel de mancare este aproape gata. Tot ce mai trebuie sa faca gospodinele este sa adauge intreaga compozitie intr-un blender. Se paseaza pana cand se transforma totul intr-o crema fina. In amestec se mai adauga smantana. Supa crema de urzici si leurda se condimenteaza cu sare si piper, in functie de gustul fiecarei persoane. Se amesteca bine si se adauga deasupra crutoanele. Mancarea se serveste fierbinte.

Crutoanele de casa se pregatesc in numai cateva secunde. Se fac din doar doua felii de paine uscata care se taie in cuburi potrivite. Peste ele se presara o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Se pun la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨