Supa zilnica care asigura longevitatea celei mai varstnice familii din lume

Data actualizării: 13 aprilie 2025

Familia Melis, recunoscută în 2012 de Guinness World Records drept cea mai longevivă familie din lume, a dezvăluit secretul unei vieți de durată. Cei nouă frați au însumat peste 800 de ani, majoritatea depășind vârsta de 100 de ani.

Obiceiul familiei Melis

După ce le-a studiat îndeaproape stilul de viață, Dan Buettner, explorator și scriitor pentru National Geographic, a descoperit obiceiul familiei Melis – servirea zilnică a unei supe bogate în leguminoase și legume proaspete. Buettner este de părere că acesta ar putea fi unul dintre factorii-cheie ai vieții lor îndelungate. Familia trăiește pe culmile înalte ale Sardiniei, într-unul dintre cele mai faimoase sate din această regiune, Perdasdefogu.

„Fratele cel mare are 109 ani, iar vârstele lor adunate însumează 861 de ani. De-a lungul vieții, au consumat zilnic aceeași mâncare: pâine cu maia, supă minestrone cu trei tipuri de fasole și o varietate de legume cultivate în grădina proprie”, a spus Buettner.

Ingredientele miraculoase ale supei Minestrone

Conform lui Dan Buettner, rețeta supei consumate de cea mai longevivă familie din lume nu este una fixă. Legumele pot varia în funcție de regiune sau de sezon, însă cert este că la baza au supa Minestrone. Aceasta este o supă tradițională italiană, consistentă și hrănitoare. Ingredientele supei Minestrone: ceapă, morcovi, țelină, roșii, dovlecei, fasole boabe, cartofi și varză. Pentru un plus de gust se poate pune și pancetta, bacon sau parmezan. Esențial este, de asemenea, ca supa să includă trei tipuri de leguminoase: năut, fasole pinto și fasole albă. Consumul zilnic, poate fi un alt obicei care stă la baza longevității lor. Familia Melis consumă zilnic preparatul, dar nu o fac din obligativitate, din contră, pentru că o adoră. Fibrele din leguminoase joacă un rol esențial în menținerea unui profil sănătos al colesterolului. Contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge prin captarea excesului de grăsimi saturate și a altor compuși dăunători în sistemul digestiv, prevenind astfel efectele negative asupra sănătății cardiovasculare.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨