Sursele neștiute ale ingredientelor de la McDonald’s: ce conțin, de fapt, carnea și cartofii

Data actualizării: 23 martie 2025

McDonald’s se bucură de o popularitate incontestabilă, însă câți dintre consumatorii săi știu, de fapt, de unde provin ingredientele care alcătuiesc meniurile lor preferate? Câți se uită pe etichetă atunci când savurează produsele acestui lanț de restaurante?

Originea ingredientelor

În ciuda faptului că ingredientele folosite de McDonald’s nu sunt întotdeauna la vederea clienților, puțini sunt cei care știu de unde sunt aduse, în realitate, carnea și cartofii folosiți în rețetele din țara noastră. În general, acestea provin din import, însă unele sunt cumpărate și din România. Printre acestea se numără carnea, sucul de mere, brânza, chiflele și o parte din legume.

OSI Germania și Angst România sunt furnizorii de carne. Aceasta se folosește în omleta cu șuncă, sandvișurile McToast și în gama de produse McMuffin. Cartofii provin de la compania Frisch&Frost Nahrungsmittel&Gesmbh Austria. Peștele este un cod importat din Danemarca de la compania A. Espersen A/S. Carnea de vită este cumpărată de la Inalca Italia. Aceasta este folosită la hamburger, Big Mac și Big Tasty.


„Pentru produsele care conțin carne de pui McDonald’s apelează la OSI Group LLC, o companie cu activitate în America, Asia și Europa. Carnea de pui se găsește în preparate precum McPuișor, McChicken, Chicken Grill, Chicken McNuggets și aripioare.”

Produse achiziționate de la furnizori români

Sucurile de la McDonald’s pe care le cumpără românii vin de la Coca-Cola România. În schimb, cel de mere este achiziționat de la fabrica Răureni, iar cel de portocale este furnizat de Wild Flavors, Inc. Ceaiurile sunt produse de Pepsico. Cafeaua este cumpărată de la compania italiană Segafredo Zanetii S.P.A.

Citește și:

Un studiu independent realizat de Natural Rsources Defence Council în Statele Unite ale Americii a dezvăluit că carnea folosită de McDonald’s are în compoziția sa un conținut excesiv de antibiotice, multe dintre acestea fiind folosite de fermierii americani la creșterea de animale, deși acest lucru este interzis de agențiile guvernamentale americane de reglementare.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨