TEST UIMITOR: Ce fel de şofer eşti după cum îţi ţii mîinile pe volan

Data actualizării: 13 iulie 2025

Caracterul șoferului poate fi dezvăluit prin modul în care își ține mâinile pe volan, conform psihologilor. Aceștia au identificat opt tipuri distincte de șoferi, fiecare cu trăsături unice.

  1. Șoferul disciplinat: „Șoferul este o persoană disciplinată, rece și încrezut în sine. Destul de tăcut și nu-i place să vorbească în timp ce conduce. Te va duce la destinație, dar va trebui să te distrezi singur pe drum.”
  2. Șoferul precaut: „Șoferul nu este prea încrezut în sine și tot timpul se gândește la pericolele care îl paște. Ar fi bine să nu-l deranjezi cu discuții sau mai ales cu sfaturi în timp ce conduce – nu se va termina cu bine.”
  3. Șoferul prietenos: „Șoferul știe care îi este destinația. Este vesel și prietenos. Conduce ușor și neforțat, nu este împotrivă să discute cu pasagerii, dar în orice moment este atent la drumul pe care îl parcurge. Drumul cu un astfel de șofer va fi vesel, rapid și sigur.”
  4. Șoferul încăpățânat: „Poziția mâinilor indică o încăpățânare fără margini și curaj negândit. Îi place să-și facă de cap pe traseu, comentând greșelile celorlalți participanți în trafic. Să-i faci observații este în zadar.”
  5. Șoferul pesimist: „Această modalitate de a conduce este caracteristică celor mai pesimiști. În timp ce conduce nu are nevoie de interlocutori, dar de ascultători – pentru ca să-și plângă soarta pe care o are.”
  6. Șoferul experimentat: „Este o poziție caracteristică șoferilor siguri pe sine și experimentați. Nu le place să riște, dar nici nu se asigură. Poate să discute atunci când drumul de parcurs este fără probleme, dar reacționează imediat atunci când apar situații neprevăzute.”
  7. Șoferul visător: „Șoferul este un om visător, căruia îi este greu să se afle pentru mult timp în aceeași situație. Pe drum va vorbi mult, uneori chiar va gesticula și se va întoarce spre interlocutor. Un pic cam riscant…”
  8. Șoferul nervos: „Nervos și ușor iritant. Asemenea șoferi sunt adevărate pedepse pentru pasageri. Ei se consideră întotdeauna superiori față de ceilalți conducători și s-ar putea chiar opri să țipe la cei «vinovați».”

Această clasificare a șoferilor oferă o perspectivă interesantă asupra comportamentului rutier, permițându-ne să identificăm trăsături comune care ar putea afecta experiența în trafic.


Explorarea acestei tipologii ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și pe ceilalți participanți la trafic, fără a sugera neapărat o schimbare de comportament.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨