Trei elevi romani cu varste cuprinse intre 12 si 13 ani au impresionat comunitatea stiintifica internationala, fiind premiati cu argint la un concurs de prestigiu organizat de NSS si NASA. Proiectul lor, o asezare umana in spatiu, a adunat aprecieri si laude din partea specialistilor din domeniu. Cine sunt acesti copii geniali si ce ii motiveaza sa exploreze necunoscutul?

Cine sunt cei trei elevi premiati de NASA si NSS

Mihnea, Ianu si Sebi sunt trei puști pasionati de stiinta si tehnologie, care au demonstrat ca varsta nu este un impediment in calea visurilor mari. Impreuna au muncit asiduu la proiectul lor, punandu-si creativitatea si imaginatia la lucru pentru a crea ceva cu totul special. Participarea la un concurs de asemenea amploare a reprezentat o provocare, insa rezultatele obtinute le-au depasit asteptarile.

Prin intermediul unui interviu exclusiv acordat de cei trei tineri, am aflat mai multe informatii despre parcursul lor si despre proiectul care le-a adus recunoasterea meritata.

Reclamă

  • Ianu: "Eu sunt Sebastian Vaia, am 13 ani și învăț la Școala Gimnazială nr. 1 “Sfinții Voievozi”. Toată lumea îmi spune Ianu."
  • Mihnea: "Eu sunt Mihnea Necula, am 13 ani și sunt la Școala Gimnazială nr. 1 Jilava."
  • Sebi: "Eu sunt Sebastian Toader, am 12 ani și sunt în aceeași clasă cu Mihnea."

Pasiunea pentru stiinta si tehnologie

Intalnirea lor a fost un simplu act de destin, fiind veri si crescand impreuna, au descoperit ca au o pasiune comuna pentru stiinta si tehnologie. Aceasta a fost sursa lor de inspiratie pentru a participa la concursuri internationale si pentru a-si pune mintile la contributie intr-un mod creativ si inovativ. Ei se considera o echipa unita, care se completeaza reciproc si care pune accent pe colaborare si comunicare.

Pasiunea pentru explorarea spatiului si dorinta de a aduce contributii semnificative in acest domeniu i-au motivat sa se implice activ si sa isi valorifice ideile in cadrul proiectului lor. Rezultatele obtinute la concurs au fost confirmarea eforturilor lor si o recompensa pentru munca depusa.

Receptivitatea fata de recunoastere si premii

Reactiile lor la vestea castigarii premiului au fost de bucurie si satisfactie, insa au demonstrat si un spirit modest si o atitudine increzatoare in propriile capacitati. Fericirea lor nu a fost doar pentru obtinerea premiului, ci si pentru validarea eforturilor depuse si pentru recunoasterea meritelor lor. Acest succes ii motiveaza si mai mult sa continue sa exploreze si sa inoveze in domeniul stiintei si tehnologiei, deschizandu-si astfel noi orizonturi si oportunitati in cariera lor.

Acesti tineri talentati reprezinta viitorul promitator al stiintei si tehnologiei din Romania, iar recunoasterea lor la nivel international este un pas important in aceasta directie. Cu pasiune, dedicare si curaj, ei demonstreaza ca orice vis este realizabil, iar limitele pot fi depasite cu incredere si perseverenta.