Tribunalul București anulează condamnarea lui Maricel Păcuraru în dosarul Poșta Română. Decizia poate fi atacată de procurori: „Să vă fie ruşine”

Data actualizării: 13 iulie 2025

Tribunalul București anulează condamnarea lui Maricel Păcuraru în dosarul Poșta Română. Decizia poate fi atacată de procurori.

La începutul săptămânii, Tribunalul București a hotărât să anuleze condamnarea lui Maricel Păcuraru în dosarul Poștei Române.

Această decizie, care nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în termen de trei zile, vine după ce acesta a executat peste doi ani de detenție și a fost eliberat condiționat în 2017.

Păcuraru a fost condamnat în 2014 la 4 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, fiind acuzat de un prejudiciu de peste 14 milioane de lei alături de fostul director general al Poștei Române, Mihai Toader.


Decizia instanței a fost influențată de hotărârea Curții Constituționale din 2016, care a dezincriminat abuzul în serviciu în cazul încălcării legislației secundare.

Citește și:

„Constată dezincriminate faptele pentru care s-a dispus condamnarea contestatorului Păcuraru Marcel la o pedeapsă de 4 ani închisoare sub aspectul infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”, se arată în decizia Tribunalului București.

În urma acesteia, instanța a anulat condamnarea pentru abuz în serviciu, iar acuzațiile de spălare de bani au fost, de asemenea, eliminate.

Fiica lui Maricel Păcuraru, Ana Maria, a avut o reacție emoționantă în direct, declarând că decizia reprezintă o „victorie împotriva Statului Paralel”:

„Noi nu ne lăsăm bătuți! Vom lupta în continuare. A fost o luptă grea, dar iată că am câștigat această bătălie.”

Aceasta a evidențiat sprijinul Ancei Alexandrescu în acest proces.

Instanța a mai hotărât ridicarea sechestrului asupra averii lui Păcuraru, instituit anterior pentru recuperarea prejudiciului. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă, iar procurorii pot contesta hotărârea, deschizând calea unor noi dezbateri juridice în instanțele superioare.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨