Uleiul de porumb poate deveni mai periculos decat alcoolul, spun medicii

Uleiul de porumb este un aliment pe care mulți dintre noi îl folosim în bucătărie, dar medicii trag un semnal de alarmă cu privire la efectele sale asupra organismului. Potrivit lor, acesta poate fi chiar mai nociv decât alcoolul.
Care este motivul?
Specialistul în sănătate, Eric Berg, a explicat că uleiul de porumb conține o cantitate mare de acizi grași omega-6. Consumat în cantități mari și regulat, acesta poate crește procesele inflamatorii din organism, deteriorând atât vasele de sânge, cât și intestinele. Deși uleiul de porumb conține vitamina E și are proprietăți benefice pentru organism, nu trebuie făcute excese.
Consumul excesiv de ulei de porumb crește riscul de deteriorare a celulelor hepatice și contribuie la dezvoltarea fibrozei.
De ce este uleiul de porumb periculos?
Uleiul de porumb, care poate deveni mai periculos decât alcoolul, nu este pur. Industria alimentară modernă produce ulei de porumb din materii prime supuse unor niveluri semnificative de modificare genetică, reziduuri de pesticide și impurități din produse petroliere în timpul procesării cerealelor. În produsele finale se găsesc și urme ale acestor aditivi. Astfel, consumul lor prelungit afectează ficatul.
Chiar dacă nu folosești acest tip de ulei la gătit, el se regăsește în numeroase alimente. Spre exemplu, dacă citești eticheta vei vedea că este prezent în sosuri gata preparate, chipsuri, produse de patiserie și diverse alimente procesate.
Cele mai sănătoase alternative la uleiul de porumb sunt uleiurile de măsline și de avocado, în timp ce uleiul de floarea soarelui nu aduce atât de multe beneficii.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨