Campania APIA, pe ultima sută de metri! Ieșenii mai pot

Campania derulată de Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2024 este pe ultima sută de metri. Fermierii din Iași, care dețin suprafețe de teren sau ferme zootehnice, au depus un număr de 14.913 cereri pentru aproximativ 222.918 hectare exploatate.

Fermierii din Iași sunt pe ultima sută de metri pentru a depune cererile unice de plată

Potrivit directorului APIA, Sergiu Jităreanu, campania se desfășoară conform planului. „Până vineri, totul decurge conform programului. Suntem pe ultima sută de metri a campaniei de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2024”, susține Sergiu Jităreanu, director al APIA Iași.

Reclamă

Agricultorii și crescătorii de animale din Iași pot înainta cererea de plată prin accesarea aplicației IPA-Online, din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie). Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având același titular, depun o singură cerere de plată.

Fermierii din Iași pot solicita adeverințe pentru credite

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții, respectiv pentru Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, etc.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cererea de plată pentru anul 2024, solicitând finanțare pentru măsurile și intervențiile indicate mai sus. Fermierii din Iași care vor adeverințele trebuie să depună cererile unice în campania APIA.

Așadar, fermierii din Iași sunt avertizați că timpul pentru depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2024 se apropie de final, iar cei care nu depun cererea până vineri riscă să nu primească banii anul acesta. Este momentul ca aceștia să acționeze rapid și să-și completeze documentele pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de APIA pentru exploatațiile agricole.