Daca esti in cautarea unei retete simple si delicioase pentru a adauga savoare carnii de pui, ai nimerit in locul potrivit! Iata cum poti prepara un sos de unt de lamaie si usturoi care va transforma preparatele tale cu pui intr-o delicatesa pe care cu greu vei reusi sa o uiti.
Daca esti un iubitor de pui si vrei sa incerci ceva nou, aceasta reteta de sos de unt de lamaie si usturoi este perfecta pentru tine. Cu ingrediente simple si instructiuni clare, vei putea sa pregatesti un sos aromat si delicios care va completa perfect gustul carnii de pui.
Pentru a prepara acest sos delicios, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Reclamă
- 4 linguri de unt nesarat
- 4 catei de usturoi, zdrobiti sau maruntiti
- Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie mare
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat (optional, pentru decor)
Mod de preparare al sosului de unt de lamaie si usturoi
Pentru a pregati acest sos delicios, urmeaza acesti pasi simpli:
- Incepe prin a topi untul intr-o tigaie sau cratita mare la foc mediu.
- Adauga usturoiul zdrobit si gatiti-l timp de aproximativ 1-2 minute pana cand devine auriu si aromat.
- Incorporati sucul si coaja de lamaie in tigaie si amestecati bine.
- Reduceti focul si lasati sosul sa fiarba incet timp de 2-3 minute, pana cand se ingroasa usor.
- Adaugati oregano si cimbru uscat si amestecati.
- Gustati sosul si ajustati gustul cu sare si piper, daca este necesar.
- Dupa ce sosul a fost indepartat de pe foc, adaugati patrunjelul tocat (optional) si amestecati.
- Turnati sosul cald peste carnea de pui gatita si serviti imediat.
Acest sos de unt de lamaie si usturoi este perfect pentru a adauga o nota de prospetime si savoare preparatelor tale cu pui. Poate fi servit alaturi de piept de pui la gratar, friptura de pui sau chiar pe piept de pui la cuptor. Savureaza fiecare muscatura din aceasta delicioasa combinatie de arome si bucura-te de o experienta culinara de neuitat!