Un gust delicios cu șnițel vienez și sos bearnaise conform rețetei lui chef Nicolai Tand

Data actualizării: 10 iunie 2025

Îndrăgitul bucătar, chef Nicolai Tand, a dezvăluit recent rețeta sa de șnițel vienez cu sos bearnaise. Un preparat delicios, care merită încercat măcar o dată, dacă sunt respectate toate recomandările.

Ingrediente și mod de preparare

„Dragilor, ce ziceți de un șnițel vienez cu sos bearnaise? Vă las aici ingredientele și metoda de pregătire și vă doresc spor la gătit”, a spus chef Nicolai Tand pe Instagram.

Pentru șnițel, avem nevoie de 4 bucăți de cotlet de vițel, fiecare având aproximativ 150 – 180 g. Lista de ingrediente mai cuprinde 2 ouă, 100 g făină, 150 g pesmet, 100 ml ulei + 50 g unt (pentru prăjit), sare și piper și o lămâie, aceasta din urmă fiind pentru servirea preparatului.


Pentru sosul bearnaise, avem nevoie de 150 g unt, preferabil clarificat, 2 gălbenușuri, 2 linguri de oțet alb și 2 linguri de apă. Mai avem nevoie și de o lingură de ceapă eșalotă sau ceapă tocată foarte fin, o linguriță de tarhon uscat (sau proaspăt tocat) și sare și piper alb sau negru fin. Opțional, se poate adăuga și o linguriță de pătrunjel proaspăt tocat.

Citește și:

Mod de preparare pentru șnițelul cu sos bearnaise

Carnea se bate cu ciocanul de șnițel până când este subțire, adică aproximativ 0,5 cm, apoi se asezonează cu sare și piper. Trebuie să pregătim, apoi, 3 farfurii adânci. Una trebuie să fie cu făină, alta cu ouă bătute și încă una cu pesmet.

Fiecare bucată de carne se trece prin făină, ou și pesmet. Se apasă ușor pentru a se prinde bine. Într-o tigaie adâncă se încing uleiul și untul. Șnițelele se prăjesc câte 2 – 3 minute pe fiecare parte și sunt gata atunci când devin aurii și crocante, după care se scot pe șervețele de hârtie, după cum a mai explicat bucătarul.

Pentru sos, într-o cratiță se pun oțetul, apa, eșalota și tarhonul. Ingrediente se fierb ușor până când lichidul se reduce la jumătate. Se lasă puțin la răcit. „Strecoară reducția dacă dorești un sos foarte fin. Într-un bol metalic, pune gălbenușurile și adaugă reducția. Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (bain-marie) și bate energic până când compoziția se îngroașă ușor”, a mai spus chef Nicolai Tand.

Se adaugă, încet, untul topit în fir subțire, amestecând continuu. În cazul în care sosul este prea gros, mai poți adăuga puțină apă caldă. Se potrivește cu sare și piper. La final poți adăuga, dacă vrei, pătrunjel tocat. Poftă bună!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨