Luni, un oficial numit de Rusia a fost rănit într-o explozie de mașină în orașul ucrainean Melitopol, care este ocupat de Rusia. Conform primarului ucrainean al orașului, Ivan Fedorov, Maksym Zubarev, șeful comunității Yakymivka, a fost rănit în urma atacului.

Zubarev este unul dintre organizatorii pseudo-referendumurilor din teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina. Votul, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, a deschis calea pentru anexarea zonelor de către Rusia.

Explozia a avut loc la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Melitopol, în Yakymivka, un oraș ocupat de forțele rusești. Această zonă este situată la aproape 100 de kilometri de liniile de front, iar Melitopol este un centru important pentru forțele rusești din această regiune.

Reclamă

Reacția Serviciului de Securitate al Ucrainei

Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat că Zubarev a fost rănit în explozie și a declarat că va investiga incidentul. Această organizație a precizat că Zubarev este unul dintre organizatorii ilegali ai referendumurilor din teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina.

În plus, serviciul de securitate a subliniat că referendumurile organizate în aceste zone ocupate sunt contrare dreptului internațional. Prin acesta, Rusia a încălcat grav integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

Atentatul cu mașină capcană din Melitopol a produs răni grave unui oficial numit de Rusia. Deși nicio grupare nu a revendicat încă atacul, acesta vine într-un context de tensiune crescândă în regiune. Recent, forțele rusești au intensificat atacurile în zonele ocupate din Ucraina, ceea ce a generat temeri cu privire la o escaladare a conflictului. Între timp, Ucraina a solicitat comunității internaționale să sprijine independența și integritatea teritorială a țării.