Filipinele au fost lovite din nou de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter, care s-a produs în largul coastelor municipalițății Viga. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului s-a aflat la o adâncime de 45 de kilometri, la aproximativ 120 de kilometri est de Viga, în provincia Catanduanes, în nord-estul Filipinelor.

Cutremurul a avut loc într-o zonă cunoscută pentru activitatea seismică și vulcanică intensă, aflată pe cunoscutul „Cerc de Foc al Pacificului”. Cu toate acestea, nu au fost raportate până în prezent pagube sau victime.

Frecvența cutremurelor în Filipine

Filipinele sunt o țară situată într-o zonă cu o activitate seismică și vulcanică intensă, facând parte din „Cercul de Foc al Pacificului”. Acesta este un inel de vulcani și zone seismice care se întinde pe o lungime de 40.000 de kilometri de-a lungul coastei din Oceanul Pacific și include țări precum Japonia, Indonezia, Noua Zeelandă și, desigur, Filipinele.

Reclamă

Din cauza acestei activități constante, cutremurele sunt frecvente în Filipine. În ultimii ani, țara a fost lovită de câteva cutremure devastatoare, inclusiv unul cu magnitudinea de 7,2 în 2013 și un altul cu magnitudinea de 6,5 în 2017.

Concluzii

În timp ce cutremurele sunt o parte obișnuită a vieții în Filipine din cauza locației sale în Cercul de Foc al Pacificului, este important să se acorde atenție tuturor avertismentelor și indicațiilor oficiale. În cazul unui cutremur, este important să aibă un plan de evacuare și să se pregătească o trusă de urgență pentru a face față oricărei situații. În plus, cetățenii trebuie să urmărească media locală și să fie pregătiți pentru orice eventualitate.

Să fim solidari și să ne rugăm pentru siguranța locuitorilor din Filipine în timpul acestor momente dificile!