Vă spun – niciodată nu voi mai prăji dovleceii! Am descoperit această rețetă și acum nimeni acasă nu vrea altceva.

Data actualizării: 8 iulie 2025

Daca ti-ai dorit vreodata sa gatesti ceva nou si delicios din dovlecei, o reteta inedita te va cuceri cu siguranta. Chiar daca pana acum ai incercat diverse feluri de mancare cu dovlecei, aceasta reteta te va surprinde cu gustul sau inconfundabil. Descopera cum sa prepari un rulo de tichivici cu crema de branza care va deveni preferatul familiei tale!

O reteta inedita si delicioasa

Daca vrei sa impresionezi la masa cu un preparat inedit, ruloul de dovlecei cu crema de branza este alegerea perfecta. Aceasta reteta este simpla si usor de preparat, iar rezultatul final va fi un adevarat deliciu pentru papilele gustative.

Pentru a pregati acest rulou delicios, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:


  1. 2 dovlecei medii
  2. 5 oua
  3. Sare si piper negru dupa gust
  4. 40g parmezan
  5. 200g crema de branza
  6. 2 catei de usturoi
  7. mărar (proaspăt sau uscat)
  8. Cine dorește poate adăuga 8 felii subțiri de șuncă sau altceva după gust

Cum se prepara ruloul de dovlecei cu crema de branza

Pentru a incepe, spala bine dovleceii cu apa rece si taie partile tari. Unul dintre dovlecei il vei rade pe razatoarea mare, iar celalalt il vei taia felii subtiri.

Citește și:

Intr-o bol, bate cele 5 oua cu un tel, adauga sare, piper, parmezanul si dovlecelul ras. Amesteca pana cand ingredientele sunt bine incorporate. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu dimensiunile 25×35 cm cu putin ulei, apoi aseaza hartie de copt.

Toarna compozitia de oua si dovlecei in tava si niveleaza. Deasupra, aseaza feliile de dovlecei taiate si introdu tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute. In acelasi timp, intr-o bol, amesteca crema de branza cu usturoiul pisat si mararul.

Dupa ce dovleceii sunt copti, scoate-i din cuptor si din tava. Aseaza apoi un alt strat de hartie de copt peste ei si lasa-i sa se raceasca. Dupa ce s-au racit putin, aplica umplutura de crema de branza uniform pe intreaga suprafata si ruleaza dovleceii cu grija.

Pune ruloul la rece pentru cel putin o ora, apoi taie-l in felii si serveste-l. Vezi cum toti cei din familie vor fi impresionati de gustul si aspectul acestui preparat inedit!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨