Circulația pe Valea Oltului va fi închisă în intervalul 8 iulie – 9 august, pe perioada zilei, pentru a facilita lucrări esențiale la autostrada Sibiu – Pitești. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut acest anunț miercuri, subliniind necesitatea defrișărilor pentru siguranța și progresul proiectului.

Lucrări absolut necesare pentru autostrada Sibiu – Pitești

Într-un anunț oficial făcut miercuri, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că circulația pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie și 9 august, pe perioada zilei, pentru desfășurarea unor lucrări esențiale la autostrada Sibiu – Pitești. Această decizie a fost luată pentru a asigura siguranța traficului și a lucrătorilor.

„Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune în pericol viața celor care circulă pe DN7 – și asta nu și-o poate asuma nimeni”, a explicat Grindeanu.

Reclamă

Motivul principal al închiderii circulației este necesitatea defrișărilor. Lotul 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești implică defrișări majore, care au fost deja aprobate. Arborii ce urmează să fie tăiați prezintă un risc semnificativ de a ajunge pe carosabil, punând în pericol siguranța circulației. „Vorbim de înălțimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri”, a adăugat ministrul.

Grindeanu a menționat că soluții alternative au fost explorate, dar nu există altă variantă viabilă pentru desfășurarea acestor lucrări, dacă se dorește finalizarea autostrăzii.

Rute alternative pentru șoferi

Pe perioada zilei, cât timp circulația va fi închisă pe Valea Oltului, vor fi disponibile rute alternative, anunțate din timp pentru a preveni eventualele neplăceri. „În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliția Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât șoferii să le cunoască”, a declarat Grindeanu.

Închiderea circulației se va face doar pe perioada zilei, urmând ca pe timpul nopții să fie redeschisă. Această măsură a fost luată pentru a minimiza disconfortul și a facilita tranzitul pe această rută vitală. Grindeanu a subliniat că vineri, în cadrul unei vizite la fața locului, vor fi anunțate și alte detalii importante.

Pentru a maximiza eficiența lucrărilor, compania responsabilă a fost instruită să aibă o mobilizare mare și să finalizeze lucrările în termenul stabilit. „Dacă tot închidem circulația, trebuie să folosim la maxim aceste zile și să avem un progres major pe acel tronson”, a subliniat șeful de la Transporturi.

Impactul închiderii asupra comunității și șoferilor

Decizia de a închide circulația pe Valea Oltului nu este luată cu ușurință și va avea un impact semnificativ asupra comunității și șoferilor care folosesc această rută zilnic. Totuși, măsura este considerată necesară pentru a asigura siguranța și pentru a realiza progresul necesar la autostrada Sibiu – Pitești.

Pentru șoferi, rutele alternative vor fi comunicate din timp pentru a permite planificarea călătoriilor și pentru a minimiza disconfortul. Este esențial ca toți utilizatorii drumului să fie informați și să urmeze instrucțiunile autorităților pentru a evita blocajele și riscurile suplimentare.

Înțelegerea și cooperarea comunității sunt cruciale în această perioadă de tranziție. „Am cerut companiei care desfășoară acele lucrări să aibă mobilizare mare, astfel încât să le finalizeze în această lună și să ne folosim de aceste 30 – 31 de zile la maxim”, a reiterat Grindeanu.

Lucrările la autostrada Sibiu – Pitești reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii naționale și, deși închiderea temporară a circulației aduce provocări, obiectivul final va aduce beneficii semnificative pentru toți utilizatorii drumurilor din România.