Veste buna pentru romanii care au carduri de alimente!

O noua lege intra in vigoare in luna august, aducand schimbari importante pentru aproximativ 2.700.000 de cetateni.

Reclamă

Majoritatea acestora sunt pensionari cu venituri modeste, care primesc ajutoare alimentare sub forma de bani pe card. Aceasta modificare vine ca o usurare pentru acesti beneficiari, care vor putea folosi cardurile pentru achizitionarea medicamentelor, conform unei initiative legislative recente.

Schimbare in beneficiul pensionarilor

In prezent, cardurile de alimente sunt incarcate o data la doua luni cu suma fixa de 250 de lei. Incepand cu anul 2024, calendarul de acordare a tranchelor s-a modificat, acestea fiind programate pentru lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie. Astfel, beneficiarii vor primi 1.500 de lei anual, urmatoarea transa fiind stabilita pentru luna august.

Utilizarea cardurilor de alimente pentru achizitionarea medicamentelor

Veste imbucuratoare pentru pensionari! Conform noii initiative legislative, se propune extinderea utilizarii cardurilor de alimente pentru achizitia de medicamente destinate persoanelor cu venituri mici. Proiectul de lege prevede modificarea Legii 63/2022 pentru a permite achizitia medicamentelor prescrise de medici direct de pe cardurile de alimente. Aceasta masura este foarte probabil sa fie implementata incepand cu luna august, odata cu incarcarea noilor sume pe carduri.

Inițiatorii sustin ca aceasta modificare va aduce beneficii semnificative pentru pensionari si persoanele cu venituri reduse, asigurandu-le accesul mai facil la medicamente esentiale si contribuind la imbunatatirea calitatii vietii acestora.

Beneficiarii cardurilor de alimente

Conform Capital, cei care beneficiaza de cardurile de alimente sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele – copii si adulti – incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel putin 2 copii in intretinere cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 lei pe membru de familie;
  • familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 lei pe membru de familie;
  • familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

Aceasta noua lege vine ca o veste buna pentru romanii care se afla in nevoie, oferindu-le mai multe posibilitati de a-si asigura un trai decent si acces la medicamente esentiale.