Victor Rebengiuc la 91 de ani: Mesaj cutremurător de ziua sa

Marele actor Victor Rebengiuc împlinește astăzi 91 de ani, iar scena Teatrului Bulandra a fost martoră la o surpriză emoționantă pregătită de colegi și spectatori. Cu tort, șampanie și emoții, ziua de naștere a titanului teatrului a fost sărbătorită într-un mod memorabil.
O aniversare specială la Teatrul Bulandra
Teatrul Bulandra a fost locul unde Victor Rebengiuc și-a sărbătorit cea de-a 91-a aniversare, într-o atmosferă plină de emoții și recunoștință. Colegii săi de scenă și cei peste 300 de spectatori prezenți i-au cântat „La mulți ani”, marcând acest moment cu un tort și șampanie.
„Este ziua mea, din an în an am câte o zi, în fiecare an am o zi. Împlinesc câte un an. Nu știu cât o să mai țină chestia asta, că e obositor, să știți, e foarte obositor. Dar mă străduiesc să fac față. Să vă dea Dumnezeu sănătate. Doamne ajută! Nu vreau nimic mai mult decât sănătate. Decât să trăiești în dureri și în chinuri…”, a declarat Victor Rebengiuc pentru observatornews.ro.
Mesajul său a fost unul cutremurător, dar plin de înțelepciune, reflectând asupra importanței sănătății și a eforturilor constante de a face față provocărilor vârstei. Un videoclip distribuit pe rețelele sociale de Teatrul Bulandra a capturat reacția sa emoționantă în momentul în care cei prezenți i-au cântat „La mulți ani”.
O viață dedicată artei
Victor Rebengiuc este recunoscut ca un adevărat titan al teatrului și filmului românesc. Născut pe 10 februarie 1933, în București, el a marcat arta scenică și cinematografică cu roluri memorabile. Deși a jucat zeci de roluri magistrale, publicul îl va ține minte mereu în special datorită interpretării lui Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.
Biografia sa este una impresionantă și plină de încercări. Părinții săi s-au despărțit când el avea doar 3 ani, iar tatăl său a murit la Stalingrad în 1942. Crescut de bunici, împreună cu fratele său Aurel, Victor a avut o copilărie marcată de dificultăți.
„A fost funcționară, mai exact dactilografă. În preajma pensionării, ajunsese șefa de cabinet la Ministerul Transporturilor”, a povestit Rebengiuc despre mama sa.
Drumul său spre teatru nu a fost unul direct. Inițial, nu a avut o educație teatrală sau un cult pentru teatru, provenind dintr-o familie modestă care nu își permitea să cumpere bilete la spectacole. A început să joace în spectacole de amatori la Ateneul Popular din Cartierul Vitan, fără a avea intenția inițială de a deveni actor.
„Când jucam teatru, nu o făceam cu ideea de a deveni actor, eu mă pregăteam să fiu tehnician și speram să ajung inginer. Dar nu mi-au dat voie să intru la Politehnică pentru că nu aveam origine socială sănătoasă.”
Un exemplu de perseverență și pasiune
Victor Rebengiuc este un exemplu elocvent de perseverență și pasiune pentru artă. De-a lungul carierei sale, a reușit să depășească numeroase bariere și să își construiască un renume solid în lumea teatrului și filmului. A interpretat roluri diverse și complexe, reușind să captiveze publicul cu fiecare apariție.
Pe lângă cariera sa impresionantă, Rebengiuc a fost întotdeauna o voce puternică în societatea românească, susținând drepturile omului și valorile democratice. În contextul aniversării sale, mesajul său despre importanța sănătății și a trăirii unei vieți demne capătă o semnificație profundă.
Ziua de naștere a marelui actor a fost un prilej nu doar de sărbătoare, ci și de reflecție asupra unei vieți dedicate artei și comunității. La mulți ani, Maestre Victor Rebengiuc!
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨