Legendarul actor Victor Rebengiuc împlinește 91 de ani, iar evenimentul a fost marcat printr-un moment special pe scena Teatrului Bulandra. Colegii și publicul i-au pregătit o surpriză emoționantă, cu tort, șampanie și un spectacol plin de căldură.

O Aniversare Emoționantă la Teatrul Bulandra

Teatrul Bulandra a fost locul în care Victor Rebengiuc a fost sărbătorit pentru cei 91 de ani împliniți, într-o atmosferă încărcată de emoție și recunoștință. Colegii de scenă și cei peste 300 de spectatori prezenți i-au cântat „La mulți ani”, marcând momentul cu tort și șampanie.

Într-un moment de răgaz, actorul a luat cuvântul și a împărtășit cu publicul gândurile sale despre viață și sănătate. „Este ziua mea și, an de an, o sărbătoresc. Împlinesc încă un an. Nu știu cât timp va mai dura, deoarece poate deveni obositor, dar mă străduiesc să fac față. Vă doresc sănătate. Nu cer mai mult decât sănătate. Nu e plăcut să trăiești în suferință și durere”, a spus Victor Rebengiuc, exprimând un mesaj plin de înțelepciune despre importanța sănătății și a curajului de a înfrunta provocările vârstei.

Reclamă

Teatrul Bulandra a distribuit un videoclip care surprinde reacția sa emoționantă în momentul în care i s-a cântat „La mulți ani”. Emoția a fost palpabilă, iar aplauzele s-au prelungit minute în șir, reflectând aprecierea și iubirea publicului pentru marele actor.

O Viață Dedicată Artei

Victor Rebengiuc este recunoscut ca unul dintre cei mai mari actori ai teatrului și filmului românesc. Născut pe 10 februarie 1933, la București, și-a lăsat amprenta asupra artei scenice și cinematografice cu roluri de neuitat. Printre cele mai remarcabile interpretări se numără rolul lui Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.

Biografia sa este plină de provocări. După despărțirea părinților la vârsta de 3 ani și moartea tatălui său la Stalingrad în 1942, Victor a fost crescut de bunici alături de fratele său Aurel, într-o copilărie marcată de dificultăți. „Mama mea a fost dactilografă și, înainte de pensionare, a devenit șefa de cabinet la Ministerul Transporturilor”, a povestit Rebengiuc despre mama sa.

Drumul său spre cariera de actor nu a fost unul tradițional. Provenind dintr-o familie modestă, nu a avut ocazia să participe la spectacole de teatru în copilărie. A început să joace în spectacole de amatori la Ateneul Popular din Cartierul Vitan, fără să aibă inițial intenția de a deveni actor. „Nu mă pregăteam să fiu actor; mă gândeam să devin tehnician sau inginer. Din păcate, nu am fost admis la Politehnică din cauza ‘originii sociale’”, a adăugat Rebengiuc.

Un Model de Perseverență și Pasiune

Victor Rebengiuc este un simbol al perseverenței și al dragostei pentru artă. De-a lungul carierei sale, a depășit numeroase obstacole și și-a construit un nume solid în teatrul și cinematografia românească, captivând publicul cu fiecare apariție.

Pe lângă realizările sale artistice, Rebengiuc a fost un susținător activ al drepturilor omului și al valorilor democratice în societatea românească. În contextul aniversării sale, mesajul său despre sănătate și trăirea unei vieți demne capătă o semnificație profundă.

Ziua de naștere a marelui actor a fost un prilej de a celebra o viață dedicată artei și comunității. La mulți ani, Maestre Victor Rebengiuc!