Vinete la borcan: rețetă pentru iarnă

Data actualizării: 9 iulie 2025

Vinetele sunt unul dintre cele mai iubite legume de vara, iar in sezonul rece le putem savura printr-o reteta delicioasa si extrem de practica – vinete la borcan pentru iarna. Acest preparat poate fi folosit ca garnitura, in salate sau in diverse mancaruri, fiind extrem de versatil si gustos. Iata cum poti pregati acasa aceasta reteta de vinete la borcan pentru a te bucura de gustul lor pe tot parcursul iernii.

Pregatirea vinetelor

Pentru a incepe pregatirea vinetelor la borcan, spalati bine vinetele si taiati-le felii sau cubulete, in functie de preferinta. Apoi, presarati sare peste feliile de vinete si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare pentru aproximativ 1-2 ore. Acest pas ajuta la eliminarea amaraciunii din vinete, facandu-le mai gustoase si mai usor de digerat.

Blansarea vinetelor

Intr-o oala mare, puneti la fiert apa impreuna cu otetul si sarea. Cand amestecul incepe sa fiarba, adaugati vinetele si lasati-le sa fiarba timp de 2-3 minute. Scoateti vinetele si puneti-le intr-o strecuratoare pentru a se raci si pentru a elimina excesul de apa. Astfel, veti avea vinetele pregatite pentru a fi asezate in borcane si conservate pentru iarna.


Pentru mai multe detalii si sfaturi, va invitam sa continuati lectura pe site-ul nostru.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨