Viorel Lis, fostul primar general al Bucureștiului, și-a exprimat ultima dorință într-o emisiune televizată: să fie incinerat, iar cenușa să îi fie păstrată în grădina casei în care a locuit. Această decizie neobișnuită a fostului politician a stârnit curiozitatea publicului și a ridicat întrebări cu privire la importanța ritualurilor funerare și la modul în care fiecare individ își planifică propriul sfârșit.

În ultima perioadă, Viorel Lis s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate, ceea ce a dus la o conștientizare a fragilității vieții și la o atitudine mai dezinvoltă în ceea ce privește propriul sfârșit. Soția sa, Oana Lis, a dezvăluit că a fost nevoie de o intervenție urgentă din partea medicilor, pentru a-l convinge pe Viorel să meargă la spital. Acesta nu realiza gravitatea situației și dorea să se întoarcă acasă pentru a se odihni. Diagnosticul medicilor a arătat că suferise leziuni cerebrale ischiemice și că avea nevoie de un tratament pe termen lung, pentru a evita un accident vascular major.

O decizie personală care ridică întrebări

Decizia lui Viorel Lis de a fi incinerat și de a-și păstra cenușa în grădina casei sale surprinde, dar aduce în prim-plan și importanța libertății individuale în a-și planifica propria moarte. Ritualurile funerare variază în funcție de cultura și religia fiecăruia, iar în societatea noastră există tendința de a respecta și a onora aceste tradiții. Cu toate acestea, decizia lui Viorel Lis subliniază faptul că fiecare om are dreptul de a-și alege propria cale, chiar și în momentele de sfârșit.

Reclamă

Alegerea lui Viorel Lis de a fi incinerat și de a-și păstra cenușa în grădina casei sale este una personală și neobișnuită. Aceasta ne aduce aminte de importanța libertății individuale și a respectului pentru dorințele și credințele fiecăruia. Cu toate că moartea este inevitabilă, fiecare dintre noi are dreptul de a-și planifica propriul sfârșit într-un mod care să reflecte propria persoană și experiențe de viață.